Du må kun vise otte tænder når du smiler

Dette er bare en af mange regler, togstewardesserne på strækningen Shanghai-Beijing skal følge

Træningslejr for togstewardesser. (Foto: cnr.cn)
Træningslejr for togstewardesser. (Foto: cnr.cn)

Shanghai er med sine mere end 23 millioner indbyggere Kinas største by, og antallet af turister fra både ind- og udland stiger i takt med byens popularitet.

LÆS OGSÅ: Her er verdens farligste fald

Og både indbyggere og turister skal have den bedst mulige oplevelse under besøget i et land, hvis storbyboer ellers kun sjældent berømmes for mildhed, høflighed og venlighed.

LÆS OGSÅ: Her er verdens bedste feriedestinationer

Således er der særdeles strenge regler for, hvordan stewardesserne ombord på lyntoget mellem Shanghai og hovedstaden Beijing skal opføre sig. Her er intet overladt til tilfældighederne - og ve den kvindelige ansatte, der har en dårlig dag.

For på den fire timer og 48 minutter lange togtur mellem de to megabyer bliver de rejsende snart mødt af unge kvinder, der har været på træningslejr, hvor intet andet humør er tilladt end godt.

LÆS OGSÅ: Lykken er bikiniklædte kvinder

Togstewardesserne er nøje udvalgt efter deres evne til primært at smile og se yndige ud. Og blandt de mange regler er følgende.

- De må kun vise otte fortænder, når du smiler. Resultatet opnås ved daglig træning med spisepinde.

- De skal smile med øjnene. Træningen foregår ved at stewardesser dækker alle ansigtstræk til på nær øjnene og smiler til hinanden.

- De skal evne at udføre imponerende talentshows ... ingen forklaring er givet.

- De skal give 5S-service til passagererne. Altså: Smile, speed, standards, sincerity and satisfy, hvilket næppe behøver nogen oversættelse (det lyder dog som et valgsprog fra et bordel: red.).

LÆS OGSÅ: Sådan hilser du i udlandet

Det samme 5-tal gør sig igen gældende, når det kommer til stewardessernes højde. Fem fod og fem tommer er mindstemålet, hvilket svarer til 165 centimeter, og så er alle togets 313 kvindelige ansatte i øvrigt mellem 19 og 22 år gamle.

LÆS OGSÅ: Spis æg kogt i små drenges urin

De er udvalgt blandt mere end 3.000 ansøgere fra hele Kina, og flere af dem er tidligere flystewardesser.

Toget kører sin første officielle tur 1. juli, og under en testkørsel i december satte man hastighedsverdensrekord med 486,1 kilometer i timen, oplyser CNN GO.

0 kommentarer
Vis kommentarer