Græsk hygge med Stig Elling

Hvis man er til rolige omgivelser og afslapning for alle pengene, så er hotel Christina på Kreta den helt oplagte mulighed

Den nærliggende by Chania er hyggelig med sine små, fine gyder.
Den nærliggende by Chania er hyggelig med sine små, fine gyder.

Bølgerne høres konstant i baggrunden, solen skinner fra en skyfri himmel, og de få gæster har lagt sig godt til rette i de blå liggestole på stranden. I det fjerne kan man skimte klipper og bjergtoppe, der først på badesæsonen stadig er belagt med sne.

Hvis man drømmer om en ferie, hvor man kun skal anstrenge sig, når man skal en tur i baren, hvor skiltene ikke står på dansk, tysk eller et andet turistsprog, og hvor man kun skal gå få minutter for at have stranden helt for sig selv, så er hotel Christina lidt uden for Chania på den græske ferieø Kreta den helt oplagte mulighed.

LÆS OGSÅ: Kendishotel med magi

Væk fra turisterne
Hotellet ligger lige ud til stranden i den lille by Nea Chora, der ligger cirka 15 minutters gang fra Chania, der har knap 80.000 indbyggere og byder på ægte græsk stemning, græske specialiteter og små hyggelige gader. Her kan man nyde en uozo på de små beværtninger, der er gemt godt af vejen for de hundredvis af turister, der hver dag promenerer på byens havn.

Antallet af turister er faktisk et af de eneste minusser ved byen, men hvis man vælger at rejse i for- eller sensommeren, er byen knap så overrendt. I perioderne op til og efter højsæsonen er der nemlig kun få udenlandske turister på havnen, hvilket betyder, at stemningen er mere afslappet, idyllisk og autentisk.

Mama holder øje
Hotel Christina er et familiedrevet hotel med plads til knap 200 gæster, og hvor 'mama', der efterhånden er godt oppe i årene, har indrettet sig i en taglejlighed på hotellet, så hun hele tiden kan have fingeren på pulsen og være med til at bestemme slagets gang.

LÆS OGSÅ: Dansker redder hunde på Kreta

Restauranterne ligger på rad og række ved en lille idyllisk havn kun få meter fra hotellet, men hvis man drømmer om at spise frokost eller et let aftensmåltid på stranden, eller bare ikke gider bevæge sig for meget, da man endelig er væk fra den hektiske hverdag derhjemme, har Christina en lille bar, hvor det er muligt at få nogle af de mest kendte og populære lokale retter som f.eks. græsk salat, omeletter og tzatziki.

Masser af stamgæster
Rejsekongen Stig Elling skønner, at han har været på Kreta omkring 70 gange, og han var i sin tid med til at opfinde Kreta som rejsemål for danskerne.

Kreta er Stig Ellings klare favorit, og han tilbringer hver september en uge på sit yndlingshotel sammen med sin mand og sin gode veninde Lisbet Dahl.

- Her på Christina er der så dejligt. Der er en god stemning og meget hygge. Jeg har en stresset hverdag, så jeg er en af de danskere, der indrømmer, at når jeg er på ferie, så slapper jeg totalt af, og det gør jeg her, siger Stig Elling, der har holdt ferie på Hotel Christina de seneste 20 år.

LÆS OGSÅ: Vi elsker Kreta

- Kreta har alt, man skal bruge. Alle kan få tiden til at gå her. Det magiske ved øen er, at den er så stor, siger rejsekongen, der opfordrer øens gæster til at leje en bil og komme ud at se den storslåede natur, som Kreta er kendt for. Han pointerer, at det er vigtigt ikke at ryge i turistfælderne, men derimod søge væk fra turistmængden og hen mod det autentiske græske som f.eks. de små bjergbyer, hvor der er langt mellem chartergæsterne.

Hvis Christina lyder som noget, der godt kunne være sagen, så er det med at være hurtigt ude. 60 procent af gæsterne er stamkunder, og mange andre er så ivrige efter at bo på strandhotellet, at de arrangerer deres rejse lang tid inden, sommeren overhovedet er på trapperne.

- Nogle booker allerede i november eller december, så man skal skynde sig, hvis man skal nå at få et værelse. Der er stort set udsolgt hver sæson, siger Stig Elling.

Ekstra Bladet Ferie var inviteret af Star Tour

1 af 3 Stig Elling fra Star Tour er vild med Kreta og har været på øen omkring 70 gange, mener han at kunne tælle sig frem til.
2 af 3 Et besøg på stranden Elafonissi er er must, når du er på Kreta, for den kaldes ikke uden grund for Europas Maldiverne. (Polfoto)
3 af 3 Den nærliggende by Chania er hyggelig med sine små, fine gyder.
0 kommentarer
Vis kommentarer