OL i trafikkaos

Lukkede veje og tonsvis af trafikale problemer venter London - under og efter OL

Trafikkaos er ikke et ukendt fænomen i London. (Foto: Ekstrabladet.dk).
Trafikkaos er ikke et ukendt fænomen i London. (Foto: Ekstrabladet.dk).

Officielt glæder London sig til OL, der om godt et år sætter den engelske hovedstad på den anden ende.

Men samtidig påpeger kritikere, at voldsomme trafikale problemer vil præge bybilledet i den engelske hovedstad - i helt op til 100 dage, før, under og efter afholdelsen af OL.

Den nærmest uendelige række af lukkede veje og trafik restriktioner i London skyldes især, at medlemmerne af 'den olympiske familie' skal kunne komme nemt og hurtigt igennem millionbyen.

Eller som det beskrives i mandagens udgave af avisen Daily Telegraph: - 'Der skal være garanti for, at VIP's, atleter og mediefolk kan nå til de enkelte sportsarrangemneter i rette tid'.

Selve OL omfatter kun godt 3 ugers sportskonkurrencer, i juni 2012. Alligevel forventes det, at det trafikale kaos vil vare indtil langt ind i september - og det vil samtidig være langt værre end først antaget.

Budgettet holder sjældent
Det er i øvrigt mere regel end undtagelse, at afholdelsen af de Olympiske Lege arter sig anderledes end man i første omgang forventede - og 'solgte' det prestigefyldte og storstilede sportsarrangement på, til skatteyderne i det givne land!

Der er altid stor rift om, at blive værtsby for de Olympiske Lege - ikke mindst fordi man nærmest automatisk regner med, at værtsskabet også kaster en økonomisk gevinst af sig.

Men budgetterne er oftest for optimistiske: Da Beijing i 2008 var værter for verdens største sportsbegivenhed, regnede kineserne på forhånd med en pris for den samlede afholdelse på omkring 1,6 mia. dollars. Her endte regningen nærmere på et sted mellem 30-40 mia. dollars.

Den engelske hovedstad har på forhånd opsat et budget på 5 mia. dollars, men de nuværende forudsigelser for den samlede pris lyder på 19 mia. dollars.

Denne gigantiske budgetoverskridelse er selvfølgelig med til opildne kritikerne yderligere.

0 kommentarer
Vis kommentarer