Luksusdyr: Vi vil have flere stjerner på hotellet

Vi vil have mere luksus på hotellet, når vi tager på sommerferie. Vi fravælger budgethotellerne til fordel for dem med mange stjerner

Vi vil bo på stadig mere luksuriøse hoteller. (Foto: Colourbox.com)
Vi vil bo på stadig mere luksuriøse hoteller. (Foto: Colourbox.com)

For mange fleste kradser krisen tilsyneladende ikke længere så hårdt, som den har gjort. Der er for alvor kommet gang i bilsalget. Og flere rejsebureauer melder om salgsrekorder i år.

Og endnu et tegn på, at det går fremad, er, at danskerne vil have mere luksus, når de ferierer.

Det viser en ny opgørelse over efterspørgslen på de forskellige hotelkategorier. Hoteller med fire, fem og seks stjerner øger i forhold til sommeren 2010, og hele seks procent flere har booket et sådant hotel.

Det er både familier og par uden børn, der foretrækker en dyrere hotelkategori i år, og tilsvarende ses et fald i hoteller med to og tre stjerner.

- Noget tyder på, at danskerne har flere penge mellem hænderne, end det var tilfældet sidste år. Eller også har de taget spendérbukserne på.

- Er Danmark stadigvæk i recession, som nogle økonomer mener, er det ikke afspejlet i danskernes ferieønsker. Til gengæld er danskerne meget tro mod de favoritlande, de normalt har. Hovedparten vil til det græske øhav, en spansk ø, Tyrkiet eller Bulgarien, konstaterer Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo, der har 100.000 gæster, der rejser på ferie ud af Danmark hver sommer.

Hver husstand bruger 14.000 kroner på sommerferien
Nordea har netop foretaget en undersøgelse, som bekræfter samme tendens. Forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen, konstaterer, at danskerne i gennemsnit afsætter næsten 20 procent flere penge til årets sommerferie i år, og at hver husstand i år vil bruge 14.000 kr. på rejsedrømmene. Herudover påpeger hun, at det især er børnefamilierne, der trækker op med en stigning i sommerferiebudgettet på knap 30 procent.

Apollo kunne tilmed opleve den største salgsdag på hele året, hvad gælder sommerferierejser, i sidste uge.

Samtidig kan det konstateres, at danskerne booker en anelse mindre All Inclusive i forhold til sommeren 2010. Således ses en nedgang fra 35 procent af Apollos samlede sommerrejser sidste år til 30 procent i år.

LÆS OGSÅ: Rejsechef: All Inclusive ødelægger din ferie

- All Inclusive vælges typisk af de danskere, der 100 % vil kunne tøjle udgifterne på ferien, og for hvem det ydermere er nemt og bekvemt. Vi ser et lille fald i prioriteringerne denne sommer, hvor færre vælger et All Inclusive hotel, og flere går efter et hotel uden All Inclusive eller en hotellejlighed, og at flere også ønsker en højere hotelkategori, slutter Rikke Koks Andreassen.

0 kommentarer
Vis kommentarer