Kvinder rejser til Spanien - mænd til Tyskland

Kvinder vil have sol. Mænd vil have action, siger livsstilsekspert

Kvinder vil i højere grad end mænd have sol på kroppen. (Foto: Colourbox.com)
Kvinder vil i højere grad end mænd have sol på kroppen. (Foto: Colourbox.com)

Der er noget om det, når en stort europæisk bilfirma taler om spansk saft og tysk kraft. For hvis man ellers betragter kvinder og mænd som henholdsvis bløde og hårde, så stemmer det meget godt overens med deres ønsker for sommerferien.

For mens en undersøgelse fra Hotels.com viser, at danskernes favoritrejsemål overordnet er Spanien, så er der forskel på kønnenes sommerferieønsker.

Således er der flest mænd, der skal til Tyskland (14 procent), mens kvinderne først og fremmest tager til syden med Spanien (16 procent.) og Grækenland (15 procent) som de mest populære destinationer.

Og kvindernes trang til sydens sol og varme overrasker ikke familielivsekspert Kitt Tvile:

- Kvinder vælger som oftest ferier med varme og strand, hvor de kan slappe af og hvile i sig selv. Her skal de ikke tænke på noget, og de kan give slip på den indre kontrolfreak. Mænd derimod vælger gerne ferier med action, hvor der sker noget, eller man kan foretage sig noget aktivt.

Ligeledes rejser flere kvinder til Frankrig (ni procent) og Tyrkiet (ni procent), mens flere mænd end kvinder tager til Thailand (otte procent) og Sverige (syv procent).

Samlet set er Spanien, Grækenland og Tyskland dog de mest populære udenlandske rejsemål for danskerne denne sommer. Og Spanien, der indtager førstepladsen med 15 procent efterfølges af Grækenland (13 procent), der er steget i popularitet fra sidste års sjetteplads til en flot andenplads i år - skarpt forfulgt af Tyskland (13 procent).

Sverige er omvendt faldet i popularitet. Måske på grund af den ikke længere helt så gunstige kronekurs.

Hotels.com’s undersøgelse sidste år viste, at hver ottende dansker (12 procent) skulle til Sverige i sommerferien. I år er tallet mere end halveret, idet kun procent fortæller, at de planlægger at besøge vores svenske naboer.

0 kommentarer
Vis kommentarer