Vil du på badeferie?

... så er der her en guide til ti af verdens bedste strande

Sol, sand og saltvand. En velafprøvet kombinationsbehandling, der typisk resulterer i store smil og generel velvære. (Foto: Colourbox.com)
Sol, sand og saltvand. En velafprøvet kombinationsbehandling, der typisk resulterer i store smil og generel velvære. (Foto: Colourbox.com)

Drømmer du om hvidt sand mellem bare tæer, gylden solbrun hud og lyden af bølgebrus fra det turkisblå hav. Så har du noget til fælles med ganske mange andre danskere. For hver tredje af os planlægger ifølge en undersøgelse fra Hotels.com om at tage på badeferie denne sommer.

Hoteludbyderen, der med mere end 130.000 hoteller på verdensplan har en vis ekspertise på området, giver her en guide til 10 af verdens lækreste badestrande, der med garanti er en rejse værd.

1. Playa Miramar, Manzanillo, Colima, Mexico (Blåt Flag)
Denne super lækre strand fra Den Mexicanske Golf er kvalitetscertificeret takket været det rene og klare vand. Kysten er et sandt paradis med det fineste sand og perfekt vand. Det er den bedste mulighed for at flygte fra hverdag og rutine og opnå en følelse af velværd, som du aldrig har følt det før.

2. Ornos strand, Mykonos, Grækenland (Blåt Flag)
Jetsettere fra hele verden valfarter til denne græske ø, som byder på nogle af de mest spektakulære strande i verden kombineret med høje europæiske standarder og et fantastisk natteliv. Ornos strand ligger blot 2,5 kilometer fra øens største by, og på stranden kan du både dykke, windsurfe og stå på vandski.

3. International Jurerê, Florianópolis, Brasilien (Blåt Flag)
International Jureré er den første latinamerikanske strand, som modtager det blå flag for rent vand af høj kvalitet. Der er ingen tvivl om, at Brasilien er en af verdens mest eksotiske rejsemål, hvor du både kan komme tæt på den vilde natur og slappe af langs den lange kystlinje. Stranden i Florianópolis er med sit fine hvide sand helt fantastisk.

4. Glicorisa strand, Samos, Grækenland. (Blåt Flag)
Med blødt sand og blåt vand vil Glicorisa strand overraske dig positivt. Stranden, som har alle de europæiske kvalitetscertifikater, ligger på den smukke ø Samos og byder på ren harmoni og afslapning.

5. Playa de Las Cucharas, Lanzarote, Spanien (Blåt Flag)
Denne strand er 600 meter lang med gyldent sand og beliggende i Costa Teguise, som er Lanzarotes næststørste turistområde. Du vil hurtigt finde stedet, da det er let tilgængeligt og velbesøgt af både surfere og turister.

6. Stranden ved Arbus, Sardinien, Italien (Blåt Flag)
Beliggende 60 km nordvest for Caglari ligger Arbus, som er en af de smukkeste kyststrækninger i verden. Ud over at have det Blå Flag, der certificerer strandens kvalitet og renlighed, har Arbus modtaget en særlig pris for sin naturlige skønhed, historie og kultur. Denne pris uddeles kun i Italien, og kun 10 steder foruden Arbus har modtaget prisen.

7. Wasaga Beach, Ontario, Canada (Blåt Flag)
Wasaga strand er en af de mest populære strande i Canada og er berømt for sin skønhed, tilgængelighed og sit kvalitetscertifikat. Området tiltrækker flere og flere rejsende på udkig efter steder at slappe af fra rutine og stress.

8. Praia de Sao Rafael, Algarve, Portugal
Stranden i Sao Rafael er forholdsvis lille, men er et af de mest magiske steder i Portugal, takket være strandens tekstur og farver. Stranden har en masse butikker og kommercielle områder, og så er den let tilgængelig til fods eller direkte med bil, da parkering kan foregå på stranden.

9. Cala Jondal, Ibiza, Spanien (Blå Flag)
Cala Jondal på Ibiza er et af de mest berømte kystområder i Spanien. Området er blandt andet kendt for sine amnge luksuriøse yachter, som ligger side om side i havnen. Strandpromenadens restauranter og barer er ofte besøgt af lige dele populære berømtheder og nysgerrige turister. Stranden har kvalitetscertificeret vand og rengøring, og på Ibiza kan der næsten loves solgaranti, hvilket er en af grundene til ferieparadisets popularitet.

10. Casablanca strand, Casablanca, Marokko (Blå Flag)
Marokkos strande er fremragende til svømning, pga. vandets evigt perfekte temperaturer. På hele den nordvestlige afrikanske kyst er temperaturerne omkring 18 grader om vinteren og 23 grader om sommeren. Strandene er certificeret rene og sikre, takket været det Blå Flag. H

0 kommentarer
Vis kommentarer