Find dit fly med Google

Find den direkte vej til dit bestemmelsessted med Google

Du kan lynhurtigt se, hvilke fly der afgår fra en hvilken som helst lufthavn, og hvornår de forventes at lande. (Foto: Colourbox.com)
Du kan lynhurtigt se, hvilke fly der afgår fra en hvilken som helst lufthavn, og hvornår de forventes at lande. (Foto: Colourbox.com)

Først til den dårlige nyhed. Googles nye flysøgemaskine fortæller dig ikke, hvad prisen er for en flybillet.

Men den kan til gengæld andre ting. For er du primært interesseret i at finde en direkte rute til dit bestemmelsessted, så dukker der på millisekunder en overskuelig liste over, hvilke selskaber der flyver hvornår.

LÆS OGSÅ: Find den billigste flybillet med ny gebyrberegner

LÆS OGSÅ: Nu er hotelsøgningen blevet smartere

LÆS OGSÅ: Her er de bedste rejseapplikationer til mobilen

For at få en billetpris er du stadig nødt til at bruge en almindelig rejsesøgemaskine som eksempelvis Momondo eller Expedia.

Den primære funktion er altså i opstartsfasen udelukkende at se, hvorvidt der findes direkte flyvninger mellem de to ønskede lufthavne eller byer. I modsat fald dukker der blot links op til andre søgemaskiner, der tilbyder billetter med mellemlandinger.

Men angiveligt varer det ikke længe, før Google også vil være i stand til at anføre priser, oplyser CNNGo, hvis kritiske bloggere anfører, at det blot er en kopi af det system, som søgemaskinen Bing har haft i årevis.

Sådan gør du
En søgning kan for eksempel se ud således: 'Flights from CPH to BKK', og så dukker der afgange mellem København og Bangkok op. Du kan også bare søge på 'Flights from Copenhagen', hvis du hurtigst muligt agter at forlade landet uagtet hvortil.

Søgningen 'Copenhagen to Sydney' giver ikke nogen visninger, eftersom der ikke er direkte flyvninger mellem de to destinationer.

N.B. Det er vigtigt, at du vælger Google.com in English under søgefeltet (eller for den sags skyld fransk, italiensk, tysk, spansk, hollandsk, brasiliansk portugisisk, polsk, russisk, tyrkisk eller catalansk), da søgesystemet ikke fungerer i den danske udgave af Google.

1 af 2 En søgning til London (alle lufthavne) ser sådan ud. (Screendump)
2 af 2 Du kan lynhurtigt se, hvilke fly der afgår fra en hvilken som helst lufthavn, og hvornår de forventes at lande. (Foto: Colourbox.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer