Danmark og Norge forbundet med togbro

Sen den utrolige bro samt verdens største minilufthavn i Miniatur Wunderland i Hamborg

Togbroen der forbinder Danmark og Norge - i Miniatur Wunderland.
Togbroen der forbinder Danmark og Norge - i Miniatur Wunderland.

Mens byggeriet af den såkaldte Femern Bælt-forbindelse først ventes at blive påbegyndt i 2014, så er en anden bro i mellemtiden blevet en realitet - helt uden den store politiske bevågenhed, der har præget den dansk-tyske beslutning om formindske rejsetiden fra Nordtyskland til Sjælland.

For kun få har tilsyneladende opdaget, at Danmark og Norge er forbundet med en togbro henover Nordsøen.

Dog er den kun brugbar for meget små mennesker eller folk med en veludviklet fantasi, som agter at se stort på, at broen kun eksisterer i Miniatur Wunderland i den nordtyske hansestad Hamborg.

Her kan man foruden en række miniatureudgaver af skandinaviske seværdigheder - herunder slottet Egeskov på Fyn og Pippi Langstrømpes hus.

Desuden råder Miniatur Wunderland over verdens største miniaturelufthavn. Den har taget næsten lige så lang tid at bygge som en rigtig lufthavn (eller rettere - havde det været i Kina kunne der snildt være bygget tre af slagsen på samme tid).

Men i Hamborg har en række dedikerede mænd brugt hele seks år på at bygge en imponerende detaljeret lufthavn, der har kostet 3,5 millioner euro (ca. 26 millioner kroner) at udvikle og bygge

1 af 2 Her er verdens største miniaturelufthavn. Et imponerende skue. (Foto: Getty Images)
2 af 2 Togbroen der forbinder Danmark og Norge - i Miniatur Wunderland.
0 kommentarer
Vis kommentarer