Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Ambassadøren drømmer om Dansk-Vestindiske Øer

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton, er betaget af sit eget lands mangfoldighed

Laurie S. Fulton vil gerne opleve evig sommer kombineret med dansk historie på de Dansk-Vestindiske Øer. (Polfoto/Niels Hougaard)
Laurie S. Fulton vil gerne opleve evig sommer kombineret med dansk historie på de Dansk-Vestindiske Øer. (Polfoto/Niels Hougaard)

Da jeg var barn, holdt vi altid ferie i ...

– The Black Hills – de sorte bjerge – i South Dakota. Vi kørte i bil fra vores hjem i det østlige South Dakota – en tur på omkring 560 km – og stoppede spændende steder undervejs, bl.a. ved Badlands National Park, som stadig er et af mine yndlingssteder for vandreture. Der er så smukt. Fortsætter man vestpå derfra, vil man snart se silhuetten af the Black Hills nær Rocky Mountains. En af de store seværdigheder her er Mount Rushmore, hvor man kan se nationalmonumentet af fire amerikanske præsidenter, hugget ud i sten af Gutzon Borglum – søn af en dansk immigrant.

I USA kan jeg virkelig anbefale at rejse til ...

– Det amerikanske sydvest, som New Mexico, Arizona og Colorado. Jeg elsker ørkenens farver og bjergene. Ørkenen er så smuk om foråret, når kaktussen blomstrer. Den spanskinfluerede by Santa Fe i New Mexico vender jeg tilbage til igen og igen.

LÆS OGSÅ: De ti mærkeligste seværdigheder i USA

Det bedste måltid får man i ...

– Alle steder i USA! Storbyer som New York, Washington, Chicago og San Francisco kan prale af mange prisvindende restauranter, og i regionerne er det især områdets specialiteter, der dominerer, som f.eks. hummer og alt godt fra havet i Boston, fantastisk oksekød i Nebraska, kreolsk og cajun i New Orleans og 'tex-mex' i Texas og Arizona. Mangfoldigheden giver mange fantastiske muligheder for 'bedste måltid'.

Jeg drømmer om at holde ferie på ...

– De Dansk-Vestindiske Øer. Sikke en drømmerejse. Da min oldefar var ung, arbejdede han som sømand på danske skibe, og i sin dagbog med rejseminder skrev han bl.a. om en rejse til de Dansk-Vestindiske Øer. De er så smukke, og en ferie her ville kombinere min interesse for dansk kultur og historie med muligheden for at nyde strand, vand, snorkelture og kajakroning.

LÆS OGSÅ: Tilbage til nissernes ø

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen