Flybilletten til drømmerejsen er på udsalg

Prisen på oversøiske flybilletter fra Danmark nærmer sig et nyt lavpunkt. Øget konkurrence presser priserne

Foto: Jesper Nørgaard Sørensen
Foto: Jesper Nørgaard Sørensen

Hvis man drømmer om en safaritur til Sydafrika, en storbytur til New York eller en daseferie i Thailand - så er det måske nu, man skal slå til.

Prisen på oversøiske flybilletter er helt i bund i øjeblikket, viser Dansk Flyprisindex, som udgives af rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk og tager temperaturen på flypriserne i Danmark.

- Nye selskaber og nye ruter har skabt et øget udbud fra de to største danske lufthavne. Det mærker forbrugerne i stigende grad gennem billigere billetter, siger administrerende direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk i en pressemeddelelse.

I midten af maj måned er prisniveauet det laveste i flere år.

Gennemsnitsprisen for en returbillet til en af de ti oversøiske destinationer, der optræder i prissammenligningen, er under 4500 kroner fra Københavns Lufthavn og under 5000 kroner fra Billund Lufthavn.

Ifølge Ole Stouby var priserne på de lange flyture uden for Europa de laveste nogensinde for to år siden. Men noget tyder altså på, at de er på vej mod et nyt lavpunkt.

Det mest spektakulære tilbud i øjeblikket er Lufthansa til Johannesburg i Sydafrika. En returbillet fra København koster under 3000 kroner med afrejse i uge 20 (fra 16. til 22. maj 2011) mod en pris på 4500 kroner i samme uge året før.

Og Bangkok kan nås for 3942 kroner mod 4656 kroner som billigste billet i samme uge året før.

De oversøiske destinationer omfattet af Dansk Flyprisindex er Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.