Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

TV: Se superjumboens jomfrurejse

Se billeder fra Boeings nye 747-8, der søndag fløj sin jomfrurejse over Seattle

Her lander den store maskine efter sin vellykkede jomfrutur. (Foto: AP)
Her lander den store maskine efter sin vellykkede jomfrutur. (Foto: AP)

Søndag var dagen, hvor Boeings seneste skud på stammen i 747-serien med modelbetegnelsen 747-8 Intercontinental klokken 9.58 om morgenen foretog sin jomfrurejse.

Flyvningen, der foregik fra Paine Field-lufthavnen i Seattle, blev fulgt tæt af både flere tusinde flyvefreaks samt naturligvis rivalerne fra europæiske Airbus, der er den primære konkurrent med den enorme A380'er.

LÆS OGSÅ: Bæstet der skal slå Airbus af pinden

Fire timer senere efter takeoff landede flyet, der havde fløjet omkring i luftrummet over staten Washington, oplyser nyhedsbureuet AFP.

Perfekt flyvetur
- Det gik perfekt. Flyet er faktisk klar til at blive taget i brug nu, sagde chef-testpilot Mark Feuerstein efter at have landet maskinen, der kan medbringe 467 passagerer, hvilket er noget mindre end A380'erens 525 passagerer i en konfiguation med tre forskellige klasser.

747-8 er dog med sine 76,4 meter længere end sin europæiske konkurrent og kan dermed kalde sig verdens længste passagerfly. Flyets tilbliven blev annonceret i 2005 og er nu to år forsinket.

Tyske Lufthansa har bestilt 20 eksemplarer og forventes at blive det første selskab, der modtager flyet i begyndelsen af 2012. De skulle oprindelig have været leveret i 2010.

I alt har Boeing en bestillingsliste på 114 stk, hvoraf kun 14 er i passagerversionen, oplyser AFP.

Nu skal 747-8 gennemgå mere end 600 timers testflyvninger, før det er klar til at blive certificeret sidst på året.

1 af 4 Flyet lægger an til landing. (Foto: AP)
2 af 4 En arbejder inspicerer flyet, der er det seneste og - efter alt at dømme det sidste - i den mere end 40 år gamle 747-serie. (Foto: AP)
3 af 4 En af flyets fire enorme motorer. Boeing har genbrugt noget af teknikken fra Dreamliner-serien og sørget for, at brændstofforbruget per passagerkilometer er en anelse lavere end konkurrentens flagskib. (Foto: AP)
4 af 4 Her lander den store maskine efter sin vellykkede jomfrutur. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen