Annonce:
Annonce:

Takt og tone på ferien

Se hvad vi danskere bliver mest irriterede over, når vi er ude at rejse

Det er især kvinder, der er modstandere af, at andre kvinder ligger topløse på stranden. (Foto: Colourbox.com)
Det er især kvinder, der er modstandere af, at andre kvinder ligger topløse på stranden. (Foto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Ferie

Det er ikke kun herhjemme, vi stiller en række krav til vores medmennesker. Også når vi er ude at rejse, forventer vi at folk opfører sig ordentligt.

Rejseselskabet Apollo har i en spørgeundersøgelse spurgt godt 1.500 danskere i alderen 25-65 år om, hvad der er mest generende ved andre mennesker på rejsen.

Og førstepladsen blandt de fem største aversioner for danske ferierejsendeer er med en klar tilkendegivelse fra 85 procent af respondenterne at smide affald.

Det efterfølges af dårlig kropshygiejne (59 %), mens det at tage billeder af andre uden at spørge først også synes at genere mange (47 %).

Lige så mange finder det anstrengende, når folk taler højt på offentlige steder (47 %), mens 38 procent ikke bryder sig om, når der ikke bliver givet drikkepenge

Kvinder modstandere af topløs badning
Men der er ikke overraskende kønsforskelle bag tallene.

Annonce:

- Kvinder har størst tendens til at blive irriterede over, at der bliver smidt affald (88 % mod 82 %), og at man tager billeder af andre uden at spørge (53 % mod 41 %). De har også størst tendens til at være modstandere af at lade bikinitoppen blive hjemme og nyde solen topløs.

- Mere end en tredjedel af kvinderne (36 %) har problemer med topløs solbadning eller meget afslørende badetøj mod 17 % af mændene. Kvinder i et forhold uden børn har størst tendens til at føle sig ubehageligt til mode over dette (31 %)”, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo.

Både mænd og kvinder er modstandere af dårlig kropshygiejne (60 % af mænd og 59 % af kvinder), af at tale højt (48 % af mænd og 46 % af kvinder), mens kvinderne har større tendens til at synes, at det er dårlig stil ikke at give drikkepenge (40 % mod 36 %).

Mænd kan ikke lide lurere
Mænd er mest kritiske overfor dem, som åbenlyst beundrer det modsatte køn (27 % mod 21 %), hvilket især opleves blandt dem i alderen 55-65 (30 %) og folk i forhold med børn (26 %) – måske fordi mænd ikke bryder sig om, at andre nyder synet af deres koner og døtre ..

Annonce:

Mænd har også en tendens til at være imod enhver form for opførsel, der kan fortolkes som blær.

De har også større tendens end kvinderne til at se skævt til dem, som opfører sig mere flamboyant (29 % mod 26 %), som klæder sig på for at imponere (27 % mod 19 %), som bruger mange penge (27 % mod 19 %), som tager ekstremt mange billeder for at kunne vise sig overfor vennerne (25 % mod 19 %), og som giver særligt mange drikkepenge for at fremstå gavmilde (18 % mod 15 %).

Det er tydeligt, at den mandlige takt og tone påkræver, at en ferierejsende med gode manerer skal være rolig, afdæmpet, selvsikker og ikke have behov for at opnå andres opmærksomhed eller beundring, vurderer pressechefen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: