De fem fedeste karaokebarer

50 millioner japanere synger jævnligt karaoke. Se de mest vanvittige karaokebarer her

På karaokekæden Karaoke No Tetsujin kan du leje kostumer, der giver et ekstra pift til din optræden.
På karaokekæden Karaoke No Tetsujin kan du leje kostumer, der giver et ekstra pift til din optræden.

Now I've had the time of my life.
No I never felt like this before
Yes I swear it's the truth
and I owe it all to you

Hvis du nogensinde har gæstet Japan, ved du, at det kræver en ganske særlig indsats ikke at ende på en karaokebar, hvor mere eller især mindre musikalske japanere kaster sig over alt fra amerikanske musicalevergreens til tidlig britisk punkrock.

Det foregår typisk på traditionelle barer eller hoteller, men hvis du vil have en oplevelse ud over det sædvanlige, så giver cnngo.com dig en guide til de mest kreative steder, hvor du kan lukke din indre sangfugl ud.

Wet, wet, wet
I Roppongo kan du sammen med op til fem venner sidde i et overdimensioneret spabad og skråle slagere ud med vandet dryppende ned i ansigtet. Og skulle I være endnu flere, så kan der i alt være 14 mennesker i Aqua Suiten fordelt på to bade. Der er naturligvis også et omfattende menukort med alt fra en ostetallerken til blodige bøffer. Og aftenen rundes af med cocktails.
Læs mere

Manga-mis
På Fancy Cat in Kichijoji er fokus primært på sange fra japanske tegnefilm, computerspil og tv-programmer. Her ikke ikke private båse, men en stor scene med belysning, der gør din optræden noget mere offentlig. Betjeningen står en pige klædt i mangakostume for.

Og temaet er gennemført. Hvis du bestiller en omelet, er eksempelvis ketchuppen malet på tallerkenen formet som en mangafigur. Det er forbudt at tage billeder derinde, men på hjemmesiden oplyses det, at der afholdes 'hestehaledag' og 'stuepigedag'.
Læs mere

Bal på båd
Er du i Tokyo, og trænger du til at sætte stemmebåndet i bevægelse, så er der efter sigende al mulig grund til at besøge husbåden Fukagawa Fujimi. For det første skulle 360 graders-udsigten være fabelagtig i marts og april, når kirsebærtræerne blomstrer langs Sumida-floden, og så er båden naturligvis udstyret med en karaokemaskine.

Noget af personalet taler endda et rimeligt engelsk, hvilket kan være en betydelig fordel, hvis dit japanske ikke er, hvad det har været.
Læs mere

Syngende sygeplejersker og stewardesser
På Karaoke No Tetsujin kan kvinder spille rollespil. For et beskedent beløb kan du iføre dig en cheerleader-, sygeplejerske-, steardesse- eller skolepigeuniform, når du går på scenen og synger 'Like a Virgin'. Desværre er der ikke udklædning til mændene, der dog gerne må medbringe egne kostumer.

Det skulle angiveligt gøre underværker for stemningen, for udklædningen giver det hele en lidt anden oplevelse og får givetvis 'sangeren' til at føle sig mere frigjort på scenen.

Karaoke No Tetsujin er en kæde, der findes i både Tokyo, Yokohama, Chiba og Saitama.
Læs mere

Den dyre
Vil du hellere have noget mere 'classy', så skal du besøge hotellet Mancy's Tokyo, hvor du kan sidde i store plyssofaer i luksusværelser med kunst på væggene.

Karaokeskærmen er bygget ind i mahognivæggen, og du kan være sikker på at få en fyrstelig behandling af det kvalitetsbevidste personale. Et glas bobler starter ved 100 kroner.
Læs mere