I hvilket land får du den bedste mad?

STEM HER: Frankrig, Spanien, Thailand eller Tyrkiet. Vælg blandt en række af de lande, som danskerne oftest rejser til

Chilien - populær i især det asiatiske og mexicanske køkken. Men også tyrkerne og italienerne er glade for de rødglødende frugter.
Chilien - populær i især det asiatiske og mexicanske køkken. Men også tyrkerne og italienerne er glade for de rødglødende frugter.

Det handler naturligvis om smag og behag. Og den kan som bekendt være forskellig fra dag til dag.

I vores del af verden er hverdagen et stort eklektisk tagselvbord af verdenskøkkenerne. Den ene dag står den på spanske gambas al ajillo og skiver af en vellagret pata negra, mens den næste dag byder på stegt oksekød i østersauce fra thailand eller en indisk chicken vindaloo af den slags, der for alvor skaber fri passage i næseborene.

Rigtig mange danskere har besøgt rejsemål over hele verden, og heldigvis har mange af dem også kastet sig frådende over de lokale køkkener. Fra souvlakien på den lille græske taverna til den molekylært dekonstruerede duevinge på en parisisk Michelinrestaurant - fra det sydende cajun kitchen i Louisiana til det toscanske landkøkkens kraftfulde simreretter.

Det er en svær - måske næsten umulig afstemning - men her på ekstrabladet.dk's fereieredaktion har vi alligevel sat os for at kåre læsernes favoritkøkken.

Så ransag smagsløgene og afkræv dem et svar. Skåret ind til benet (ja, undskyld udtrykket): I hvilke lande har du fået den bedste mad?

Ligeledes tillader vi os også at spørge om, hvor meget maden betyder for dig i forhold til, hvilken feriedestination du vælger.

Må den bedste mad vinde. Bon appetit!