Valentinsdag: Gør det din partner vil

Kun hver tiende af os fejrer kærlighedsdagen, men vi bliver stadig flere. Nogle går på restaurant, andre giver gaver. Og endelig tager en del par på en romantisk rejse

Der er mange måder at fejre dagen på. Men hvis alt går, som det skal, ender det forhåbentlig sådan her. (Foto: Colourbox.com)
Der er mange måder at fejre dagen på. Men hvis alt går, som det skal, ender det forhåbentlig sådan her. (Foto: Colourbox.com)

I dag er det Valentinsdag. Men selv om vi i stadig højere grad herhjemme har taget den i USA så vigtige dag til os, er ikke noget, de fleste af os har tænkt at gøre ret meget ved.

For en undersøgelse fra Hotels.com viser, at det trods alt kun er omkring 400.000 af os, der vil fejre dagen.

Det bliver dog sandsynligvis til flere i de kommende årtier, for mens kun fem procent af danskerne over 60 år bruger dagen til at fejre kærligheden, så er tallene for de unge under 30 og de unge i 30'erne henholdsvis 12 og 14 procent.

En enkelt dag er ikke nok
Mest populært er det at gå ud at spise med kæresten efterfulgt af gavegivning. Og så har otte procent af de Valentinsglade været ude at rejse i denne anledning.

Men ifølge sexolog og parterapeut, Katrine Berling, er der slet ikke nok at gøre noget ud af lige præcis Valentinsdag.

- Man skal jo ikke tro, at fordi man har gjort noget denne ene dag, at man så ikke behøver at gøre noget i et år. Men hvis man husker at gøre det ofte, så kan man jo også tage dén med.

LÆS OGSÅ: Mest romantisk i Paris

- Hvilke tips kan du give til at fejre dagen?

- Man kan ikke sige, hvad der virker præcist. Men du skal tænke på, hvad din partner bliver glad for. Hvis man har en kvinde, der elsker at få massage, så skal hun måske på et spaophold. Hvis man har en, der elsker at få blomster, så skal hun have det. Eller måske skal hun på sin yndlingsrestaurant.

- Og har kvinden en mand, der har lyst til et eller andet vildt, hun normalt ikke har lyst til, så kunne hun jo bruge lejligheden til at gøre noget ekstra for at glæde ham. Måske vil han fiske eller ro..., siger Katrine Berling til ekstrabladet.dk og tilføjer:

- Altså, gør ikke det, du selv gerne vil, men det din partner gerne vil.

Et nej er ikke et nej
- Men er der ikke noget med, at kvinder gerne vil overraskes?

- Jo, så hvis hun har sagt nej til for eksempel at gå ud at spise, så tag hende med alligevel. Bare fordi du tidligere har spurgt, og hun har sagt nej, så mener hun det højst sandsynligt ikke.

- Og husk. Det betyder mere at få blomster på en ganske almindelig onsdag, hvor hun ikke havde regnet med det, end at hun får det i dag, bare fordi det er Valentinsdag.

- Hvilke konsekvenser får det, at det ligger på en mandag i år?

- Hvis man har haft en hård weekend, så er det klart, at nogle måske dropper dagen. Men man behøver jo ikke at gøre så meget ud af det. Man kunne jo bare smide børnene tidligt i seng og så holde hyggeaften i sengen, tænde stearinlys og snakke sammen. Det kan jo også bare være hyggeligt, understreger sexologen.