Ferie for hunde og katte-elskere

Hvor skal du tage hen på ferie, når du ikke kan undvære Fido eller Felix? Se guide her

Tæven Vava gennemgår en behandling i et sydkoreansk 'grooming center' på splinternyt kæledyrshotel i landets hovedstad. (Foto: AP)
Tæven Vava gennemgår en behandling i et sydkoreansk 'grooming center' på splinternyt kæledyrshotel i landets hovedstad. (Foto: AP)

Der er masser af rejsetilbud målrettet singlerne, de modne par og børnefamilierne. Men hvad med alle dem med kæledyr?

For mange af de mennesker, der har en kat eller en hund i hjemmet, betragter dyret som et familiemedlem, og sådan et er svært at efterlade i en kennel, mens man rejser mod fremmede himmelstrøg.

Men der findes steder, hvor du kan medbringe enten Vuffer eller Katzi. Bare se her.

LÆS OGSÅ: Killing døde af kulde i flyets lastrum

Sov i en Beagle
For eksempel kan du rejse til Cottonwood, Idaho i USA. Her kan du overnatte enten alene eller sammen med din hund inde i en gigantisk Beagle i Dog Bark Park Inn. Her opfordres gæsterne til at 'opleve hunden' ved at gå tre gange rundt om sig selv, før de falder til ro i den to etager høje 'Sweet Willie', der naturligvis kører 100 procent hundetematisk indretning, som kun amerikanere kan gøre det.

Båd med kløer
I Amsterdam kan du besøge De Poezenboot - der på dansk betyder Kattebåden - som er Hollands eneste dyrehotel beliggende på en husbåd. Du kan få en rundvisning, der angiveligt er ganske kort husbådens størrelse taget i betragtning. Her kan du efterlade din kat, mens du ryger, vandrer og drikker dig gennem kanalbyens legendarisk kulørte byliv.

Katte-caféer
Skulle du komme forbi Tokyo, så er der efterhånden mange caféer, hvor du kan kombinere to af dine gamle favoritter - katte og koffein. Her medbringer du ikke din egen kat, men nupper en af caféens egne, som du så bare nusser løs med. Det skulle angiveligt give en følelse af indre ro for de stressede japanere og ditto turister.

LÆS OGSÅ: Flyselskab mistede Nala - nu er hun død

Kæledyrs-cruise
Der findes homokrydstogter og ældrekrydstogter - så hvorfor ikke kæledyrskrydstogter? På Cunards Queen Mary 2 er der naturligvis en luksuskennel til hundene, der bliver trakteret med friske kiks, senge, tæpper og legetøj. Prisen ligger på 2000-3000 kroner per cruise, hvilket ikke er overvældende sammenlignet med priserne i en almindelig kennel.

Bo hos frelste dyr
Er du interesseret i dyrevelfærd for grise, køer, geder og får, så kan du aflægge Farm Sanctuary i Finger Lakes-regionen i staten New York et visit. Her spiser gæsterne veganermad og får lov at hjælpe ejerne med at passe på de mange dyr, der er blevet reddet fra farme og slagterier. Du kan blive sponsor for en enkelt dyr, hvilket betyder, at du kan få et personligt meet-and-greet med den ko, gris, ged, and eller kylling, du investerer i. Her er du naturligvis velkommen til at medbringe dit eget kæledyr.

Kæledyrshotel i Korea
I Sydkorea kan dit kæledyr få den helt fyrstelige behandling på et kældedyrshotel, der åbnede denne uge i Seoul. Her forefindes naturligvis både en skønhedssalon, et hospital, en skole og et forretning til de små kræ. Hotellet ventes at blive en succes i et land, hvor en stadig større del af befolkningen er singler og/eller pensionister.