Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Pres på sommerrejserne i uge 29 og 30

Danskerne hamstrer sommerrejser til især Kreta. Og der er særlig pres på børnefamiliernes to 'tvungne' ferieuger

Sådan tilbringer mange sommerferien på Kreta. Dog næppe de fleste mødre og fædre, der har anderledes meget at se til. (Foto: Apollo)
Sådan tilbringer mange sommerferien på Kreta. Dog næppe de fleste mødre og fædre, der har anderledes meget at se til. (Foto: Apollo)

Det er ikke kun vintersalget, der kører på skinner for de store danske rejsebureauer. Så langt fra. For også salget af sommerrejser til danskerne langes over internetdisken i et hastigt tempo.

Således oplyser Star Tour, at salget har ligget hele 25 procent over samme tid sidste år, og at de allerfleste kunder vil besøge 'en gammel kending' i det græske øhav.

- Fælles for vores kunder fra både Aalborg, Aarhus, Billund og Københavns lufthavne er, at flest har valgt at rejse til Kreta til sommer. Det viser hitlisterne over mest solgte destinationer fra lufthavnene på nuværende tidspunkt. Det er især familier med børn, som køber sommerrejsen tidligt, og her er Kreta et godt valg på grund af det brede udbud af indkvarteringsmuligheder, siger salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling.

Og tendensen er præcis den samme hos Apollo Rejser, der ligger 20 procent over sommerrejsesalget på samme tid sidste år.

- Salgstakten kunne tyde på, at 2011 bliver et stort rejseår og måske vores hidtil bedste nogensinde. Den helt store udfordring er imidlertid ugerne 29 og 30, da man fra i år i Københavns Kommune og andre store kommuner har indført tvungne ferieuger i 29 og 30 for småbørnsfamilierne, hvor institutionerne simpelthen lukker, siger Rikke Koks Andreassen, pressechef hos Apollo, og tilføjer:

- Rekordmange børnefamilier vil derfor forsøge at bestille en udenlandsrejse i de to uger, og det vil betyde, at udbuddet ikke vil være stort nok i forhold til efterspørgslen. Normalt har børnefamilierne fordelt sig i hele skolernes sommerferie, men billedet for den kommende sommer ser altså markant anderledes ud.

Mest populært hos Apollo Rejser
Kastrup: Kreta, Mallorca, Alanya, Rhodos, Fuerteventura
Billund: Kreta, Mallorca, Alanya, Rhodos, Bulgarien
Odense: Kreta, Mallorca, Thassos. Skiathos og Kroatien
Aalborg: Kreta, Bulgarien

Mest populært hos Star Tour
København: Kreta, Alanya, Mallorca, Rhodos, Cypern
Billund: Kreta, Alanya, Mallorca, Dalaman, Cypern
Aalborg: Kreta, Mallorca, Rhodos, Alanya, Dalaman
Aarhus: Kreta, Rhodos, Alanya

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen