Killing døde af kulde i flyets lastrum

Den 11 måneder gamle killing, Snickers, klarede ikke turen i flyets lastrum. Udåndede i sin ejers arme efter landingen

Det var en lille Sphynx-killing som denne, der måtte lade livet efter n flyvetur fra Utah til Connetticut. (Arkivfoto)
Det var en lille Sphynx-killing som denne, der måtte lade livet efter n flyvetur fra Utah til Connetticut. (Arkivfoto)

Det kan få fatale konsekvenser for dine kæledyr, når du vælger at fragte dem med fly.

Det måtte Heather Lombardi fra Los Angeles sande, da hun valgte at få transporteret sin blot 11 uger gamle killing, Snickers, fra Utah til Conneticut.

Snickers blev anbragt i en klimakontrolleret del af flyets lastrum, mens Heather tilbragte flyveturen blandt ligesindede i flyets kabine.

Udåndede efter en time
Da de to blev genforenet var killingen iskold og ude af stand til at bevæge hovedet eller poterne. Den udåndede senere i sin ejers arme.

- Jeg føler mig så skyldig. Vi sad der i næsten en time. Hvis jeg havde vidst det, ville jeg være flippet ud. Vi sad bare der. Jeg vidste ikke, at hun skulle dø, siger Heather til MSNBC.

LÆS OGSÅ: Flyselskab mistede Nala - nu er hun død

Hun betalte små 300 dollar til Delta Airlines for transporten af killingen med Flight 738 - herunder 70 dollar for at sikre sig, at Snickers blev lastet hurtigt af flyet. Men det tog angiveligt 50 minutter, før den lille kat forlod lastrummet.

Blødte fra mund og næse
Talsmand for flyselskabet, Susan C. Elliott, siger til MSNBC, at kattens død nu bliver genstand for en nærmere undersøgelse.

Snickers' lig udviste alle tegn på at være død af kulde. Foruden at være kold blødte den fra både mund og næse.

Mellem november 2009 og oktober 2010 er 33 dyr døde under flytransport i USA, og Susan C. Elliott påpeger, at det er et ganske lille antal sammenligneet med de hundredetusinder, der fragtes årligt.