Annonce:
Annonce:

Transseksuelle thaier som stewardesser

Flyselskab har åbnet for ansættelse af de såkaldte ladyboys

Her ses Thanyarat, der ikke er født som kvinde.
Her ses Thanyarat, der ikke er født som kvinde.
Annonce:
Følg Ferie

Mandag var en glædens dag for thailandske transseksuelle med højtflyvende drømme. De har nu fået lov at ansøge om jobs som steward(ess)er hos landets nye luftfartselskab P.C. Air.

Direktør i P.C. Air, Peter Shan, siger, at virksomheden sagtens kan se et stort potentiale i at bruge transseksuelle som kabineansatte.

De håbefulde tredjekønsansøgere afleverede i denne uge ansøgningerne i Bangkoks Esplanade shopping center, og blandt disse var vinderen af skønhedskonkurrencen Miss Tiffany 2007, Khun Thanyarat Jiraphatpakorn.

Ansøgerne skal først gennem en indledende runde, før de kan gennemgå træning sammen med de andre kommende stewarder og stewardesser. Og de vil få et tredjekønsnavn på uniformen for at undgå immigrationsvanskeligheder. Det første hold består af 17 kvinder, 10 mænd og tre transseksuelle.

Annonce:

300.000 ladyboys i Thailand
Og 23-årige Thanyarat var lykkelig.

- Jeg troede bare, at de ville tage imod ansøgingerne, men ikke rekruttere os, når det kom til stykket, sådan som det er sket så mange andre steder, siger hun ifølge nationmultimedia.com.

Hun glædede sig sammen med de andre transseksuelle over, at det thailandske samfund bliver stadig mere tolerant og giver flere muligheder for folk i deres situation.

En af dem, der har et indgående kendskab til thailandske ladyboys, er den danske forfatter Henrik List, der sammen med fotografen Anders Askegaard har begået bogen ' Bangkok Ladyboys'. Han vurderer, at der er omkring 300.000 af slagsen i hele landet.

- De betragtes nærmest 'officielt' som landets tredje køn. Der er ikke den samme diskriminering af transkønnede i Thailand som her i Vesten, og man finder ladyboys i selv de mindste landsbyer i landet, siger han til ekstrabladet.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: