Turistinteresse for hajby er dalende

Efter hajangrebene ud for egyptiske Sharm el-Sheikh er der sket et markant fald i søgningen på rejsemålet

(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters)

Rejsebranchen har oplevet et mærkbart fald i interessen for rejser til egyptiske Sharm el-Sheikh efter en stribe hajangreb på det seneste. Særligt søndagens hajdrab på en kvindelige tysk turist har sat badeforholdene ved det populære feriested i fokus.

- I forhold til perioden inden er antallet, der søger på Sharm el-Sheikh på vores hjemmeside, gået ned med godt 30 procent, siger direktør i Spies Jan Vendelbo.

Spies-direktøren understreger, at faldet også kan hænge sammen med, at der ikke er så mange ledige ferier tilbage til Sharm el-Sheikh.

- Men det er helt klart, at når sådan noget sker, så bremser det efterspørgslen, siger Jan Vendelbo.

Hos flysøgningssiden skyscanner.dk er meldingen den samme. Her begyndte nedgangen i søgningerne allerede før søndagens drab på den tyske kvinde. I ugen forinden var russiske turister blandt andet blevet angrebet af hajer.

- I vores statistik kunne vi se en reduktion i søgninger på Sharm el-Sheikh på omkring 30 procent i den seneste weekend sammenlignet med forrige weekend, siger Skyscanners chef i Skandinavien Kristin Andersson.

- Den tragiske nyhed om den kvindelige tyske turist vil uden tvivl få nedgangen i søgninger til Sharm el-Sheikh til at forsætte, siger hun videre.

Danskere, der befinder sig i Sharm el-Sheikh, er dog ikke gået i panik efter historierne om hajangrebene. Sådan lyder det både hos Spies og et andet rejseselskab, Star Tour.

Salgschef Stig Elling fra Star Tour fortæller, at man har kunnet mærke en nedgang i salget af rejser til det egyptiske feriested - uden at det dog er stagneret.

- Jeg vil skyde på, at salget er 10 til 15 procent nede i forhold til normale tilstande, siger Stig Elling.