Spies: Strandede danskere flyver hjem i aften

Først overnattede de i lufthavnen på Gran Canaria, så blev de pludselig fløjet til Faro, men nu lysner det (forhåbentlig) for strandede gæster

Spies-gæster uden senge efter spansk lufthavnskaos. (Læserfoto)
Spies-gæster uden senge efter spansk lufthavnskaos. (Læserfoto)

Der er lys forude for de mange Spies-gæster, der lørdag skulle have ankommet til Billund, men nu sidder strandet - i Portugal.

Ifølge Spies' kommunikationschef, Torben Andersen, bliver de nemlig efter al sandsynlighed, hentet af et fly klokken 21.00 søndag aften.

- Air Sweden har lige bekræftet, at de sender et fly derned, så som det ser ud nu kommer gæsterne til Danmark inden midnat, siger han til ekstrabladet.dk.

I skal slet ikke hjem
Det sker efter en noget 'anderledes' afslutning på ferien for Spies' gæster.

Først blev de fanget i det spanske lufthavnskaos lørdag. Natten til søndag tilbragte de i lufthavnen på Las Palmas, og da de endelig blev sat på et fly fik de pludselig at vide, at de slet ikke skulle hjem. De blev i stedet fløjet til Faro i Sydportugal, fordi en tur til Danmark ville have overtrådt hviletidsbestemmelserne.

Masser af senge
Lørdag aften erklærede Torben Andersen ellers, at Spies - modsat Star Tour - hverken havde problemer med hotelsenge til deres strandede gæster på Gran Canaria eller med hviletidsbestemmelserne.

- Der er masser af senge. Vi har 700 gæster der flyves ud i aften - og de fly, der kommer derned, tager de hjemrejsende gæster med tilbage. De er hjemme i nat (natten til søndag, red.), sagde han til ekstrabladet.dk.

- Du var meget kategorisk, Torben Andersen. Hvad skete der?

- Det var sådan, det så ud på det tidspunkt, men ting ændrer sig.

- Men nu har vi været ude og købe et fly, så vi kan sørge for, de kommer hjem. Det er det bedste vi kan gøre, lyder det.

Vi trænger til at komme hjem
Da ekstrabladet.dk overbringer nyheden til en af de strandede danskere i Faro, bliver den da modtages med kyshånd.

- Guud, det var da fantastisk. Det lyder virkelig dejligt, for vi trænger til at komme hjem nu, siger Sanne Lund Sørensen.