Annonce:
Annonce:

Ferieøen Bali hærges af rabies

Der er udbrudt en epidemi af hundegalskab på den indonesiske ferieø Bali. Over 100 mennesker er døde af sygdommen, siden den blev opdaget i slutningen af 2008

Der ser skønt ud på Bali - men ferieøen plages altså også af rabies. (Polfoto)
Der ser skønt ud på Bali - men ferieøen plages altså også af rabies. (Polfoto)
Annonce:
Følg Ferie

Dødstallet på grund af en epidemi af rabies, eller hundegalskab, er nået op på over 100 mennesker på den populære ferieø Bali i Indonesien.

En 50-årig mand fra Balis hovedby, Denpasar, er død af smitten, og dermed er 101 mennesker døde af hundegalskab, siden sygdommen blev opdaget på øen i slutningen af 2008.

Ken Wirasandhi, det seneste dødsoffer, var med i det hold, der på Sanglah-hospitalet håndterede epidemien.

I september indledte myndighederne en kampagne, der skal vaccinere op imod 400.000 hunde som led i bestræbelserne på at nå målet om at udrydde hundegalskab inden 2012.

- Dette er meget bekymrende, og det kan have en negativ indflydelse på turismen, siger Nyoman Sutedja, sundhedschef på Bali.

Siden begyndelsen af i år er der registreret næsten 38.000 tilfælde, hvor hunde har bidt mennesker. I hele 2009 var der knap 22.000 hundebid.

Balineserne er kendt for deres store kærlighed til hunde. Officielle tal siger, at der er omkring 450.000 hunde på øen, men sundhedschefen mener, at tallet nok er højere.

Hundegalskab er en virussygdom, som kan smitte mennesker via bid fra for eksempel hunde eller flagermus, der har sygdommen. Den gør dyrene aggressive.

Mennesker, der smittes, får blandt andet feber og kvalme, og nervesystemet angribes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: