Annonce:
Annonce:

Mudderbad og Indiana Jones

Jordanerne er et venligt folkefærd og stolte af deres land - med god grund. Her kan du få en på kulturen og bade til du segner

Spøjst ser det ud, men det er alts¨å dejligt at smøre sig med mudder ved Det Døde Hav. (Foto: AP)
Spøjst ser det ud, men det er alts¨å dejligt at smøre sig med mudder ved Det Døde Hav. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Ferie

- Vi elsker vores land over alt på jorden.

Sådan lyder det fra jordanske Bishara Sawalha, som er en af de største personligheder i turistbranchen i Jordan. Det skal han muligvis også sige med det job, men det kommer lige fra hjertet, kan man tydeligt mærke.

Jeg forstår ham godt. På trods af, at jeg kun har få dage i dette land, som med sin placering midt imellem mindre fredelige nationer i Mellemøsten minder mest om en lille hyggelig oase, får jeg et rigtig godt indtryk. For jeg når at se højdepunkterne af det, Jordan har at byde på.

Og netop det er en af fordelene ved Jordan som turistmål. At man, selv hvis man kun har en uge, kan få de helt store kulturelle oplevelser, samtidig med at man kan nyde Det Døde Havs klare vand og solen, der skinner fra en skyfri himmel. Her er tre steder, du ikke må gå glip af, når du er i Jordan.

Annonce:

Det Døde Hav
Det føles lidt som at bade i varm husblas. Det salte vand trænger ind i porrerne, og har man en lille rift et sted på kroppen, som man ikke tidligere har opdaget, er man pludselig ikke i tvivl. Så lad være med at barbere ben eller andre dele af kroppen, inden du hopper i Det Døde Hav, da det er forbundet med stor smerte.

Der er stillet store krukker med mudder op langs bredden. Og man forstår pludselig hvorfor, mudderet bliver solgt over hele verden. Det er en skøn fornemmelse at smøre sig ind i det brun-grønne stads og gå rundt i solen og tørre. Jeg elskede at lege med mudder, da jeg var lille, men dette er endnu sjovere, da man kan smøre sig ind fra top til tå. Og som tillægsunderholdning kan man betragte en del stormavede mænd som i mudder-antræk ligner en helt speciel art pattedyr.

Pris: Vi boede på det firestjernede hotel Mövenpick, som har direkte - og gratis adgang til Det Døde Hav. Men bor man på et andet af Apollos hoteller, kan man komme på en udflugt til det mineralrige vand og samtidig se, hvor Jesus blev døbt. Prisen er 600 kroner for voksne og 300 kroner for børn - inklusive middag.

Wadi Rum
Det første, jeg kommer til at tænke på, er, at Wadi Rum er ørkenudgaven af Grønland – eller omvendt. De store sandstensklipper, hvis form er skabt gennem millioner år, får mig til at åbne munden en ekstra gang og glemme at lukke den igen. Nøjagtig som da jeg stod foran et isbjerg i Grønland. Turen gennem ørkenen foregår med både jeep og kamelryg. Begge dele var en oplevelse – især fordi min kamel var i hopla den dag. Jeg får helt lyst til at slutte mig til beduinerne bare for at vågne op til dette syn hver dag.

Pris: En guidet tur med Apollo fra Aqaba (inkl. middag) koster 450 kroner for børn og 225 for børn.

Annonce:

Petra
Det kan godt være at Petra er på diverse lister over 'overrendte turistmål'. Og jo, der er masser af mennesker og hurlumhej i form af æsler, kameler og sælgere/tiggere. Sidstnævnte er efterkommere af beduiner, som boede i hulerne.

Nu bor de i huse opført i nærheden og har fået tilladelse til at sælge hjemmelavede smykker m.m.

Og uanset hvad. Så er det en særlig oplevelse at nå frem til porten El Khazneh, som Indiana Jones rider forbi i filmen 'Det sidste korstog.'

Som andre monumenter i Petra består El Khazneh af en smukt udhugget facade, og bagved den et simpelt og udekoreret indre rum. Deres præcise funktion er ukendt.

De fleste tror i dag, at det er for længst udplyndrede kongegrave, men det kan også have været templer eller paladser.

Afsæt lang tid i Petra, så du kan nå at udforske det hele.

Pris: En guidet tur fra Aqaba til Petra inklusive middag koster 800 kroner for voksne og 400 kroner for børn.

De rejser til Jordan
Ud over Apollo arrangerer en række andre danske selskaber ture til Jordan, heriblandt Falk Lauritsen, Atlantis Rejser og Nyhavn Rejser.

Ekstra Bladet Ferie var inviteret til byen Aqaba af Apollo.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: