Som første date

De fleste par eller tætte venner har prøvet at smække med døren og gå en tur i vrede, hvis bølgerne går højt. Men hvad gør man, hvis der stadig er 15 timer tilbage af en køretur til Spanien?

- Inden ferien starter, skal man definere den anden person som en, man har lyst til at være sammen med, i stedet for en man skal holde ud i 20 timer, lyder rådet fra parterapeut og psykolog Jacob Mosgaard.

Han opfordrer alle til at finde nysgerrigheden om den anden frem til turen.

- Se bilturen som en mulighed for at komme i dybden og lære den anden bedre at kende. Tal om emner som for eksempel film, politik eller fritidsinteresser - ligesom på første date.

Tag en god snak
- Det skal være hyggeligt, og for par er der en god mulighed for at snakke om andet end hverdagsproblemer. Sørg for, at det er rart at være sammen, siger han.

Men skænderierne kan alligevel være svære at undgå, og man skal indstille sig på at finde sig i lidt mere end normalt og så tage en god, forberedende snak.

- Hvis man ved, noget kan blive et problem, så indgå i en dialog på forhånd. Sig for eksempel: ’Jeg har det svært, når du retter på mig, mens jeg kører’, inden I tager af sted, foreslår Jacob Mosgaard.

En lang køretur er en udfordring for alle, og forholdet vil blive sat på prøve - men det kan også være positivt.

- Hvis der er noget, som man har brug for at få talt om, så kan køreturen være en mulighed for at få talt ud. I bilen har man nemlig tid til at få udfoldet, hvad der går en på.

- Det særlige er at være sammen i så mange timer uden et bestemt projekt eller emne. Især par, der har været sammen længe, har indgroede rutiner og hverdagsmønstre, og det er sjældent, der faktisk er tid til bare at være sammen. Så der kan det være svært, påpeger Jacob Mosgaard, men understreger alligevel:

- Det handler om ferie og ikke konflikter. Se køreturen som en mulighed for dialog - ikke en chance for at få ret.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen