Danskere fanget på Tenerife er nu bordet

Det ekstrafly, som SAS havde sendt til Tenerife, for at hente de 230 standede danskere hjem til jul, kunne heller ikke flyve, men skulle nu være blevet ordnet.

Strandene på Teneriffe er dejlige. Lufthavnen er lidt kedeligere, og ærgelig at skulle holde jul i. (Foto: Atlas)
Strandene på Teneriffe er dejlige. Lufthavnen er lidt kedeligere, og ærgelig at skulle holde jul i. (Foto: Atlas)

Sidste nyt i sagen om de strandede danskere på Tenerife er, at spanske flyteknikere tilsyneladende har fået samlet dele af de to fly til en brugbar maskine, som passagererne nu har fået lov at borde. De venter nu efter sigende kun på de to ekstra piloter, der skal med hjem igen. Ellers skulle de være klar til at gå i luften. Den rejsende, som ekstrabladet.dk hele morgenen igennem har været i løbende kontakt med, vil dog gerne se det, før han tror det.

- Vi skulle være klar. Men vi er altså ikke lettet endnu. Seneste melding er, at der går en time og tyve minutter endnu, skriver han i en SMS fra flyet ca. kl. 12.

Tidligere i morges, var stemningen i lufthavnen dog hektisk:

- Nu må i edderrådme tage jer sammen og få sendt noget udstyr, der virker, her ned! Bliver der overhovedet lavet tjek på de fly I sender af sted, før de letter?

Beskeden til SAS er direkte og kontant fra Peter Thorsøe, der er en af de 230 danskere, der p.t. er fanget i lufthavnen på Tenerife på andet døgn, fordi SAS nu to gange i træk har sendt defekte maskiner til øen for at hente de mange turister hjem.

- Jeg kommer sandsynligvis til at holde jul på et eller andet skodhotel. Med mindre jeg selv går til lommerne og betaler mig fra at komme hjem en anden vej – over Madrid eller lignende, siger en frustreret Peter Thorsøe på mobiltelefon fra lufthavnen på Tenerife.

Kl. 5:30 i morges blev de mange turister kørt fra det hotel., de i går nødtørftigt blev indkvarteret i, og tilbage til lufthavnen, hvor de skulle have været fløjet kl. seks.

Men ak – der mødte dem kun synet af endnu en ukampdygtig SAS-maskine, og udsigten til en lang dags venten i ferieøens lufthavn.

- Situationen er lidt tilspidset. Her er fyldt med folk, og grædende børn, der tror, at de ikke når hjem til jul. Vi få ikke nogen som helst information – vi må selv rundt og spørge alle steder. Rejseselskaberne, vil ikke tage ansvar, og SAS siger at de bare har lejet flyene ud til dem. I går kunne vi ikke få noget at spise på restauranten, og i dag har vi kun fået en lille smule, fordi noget af personalet fra det fly, der ikke kan flyve, har været så flinke at gå rundt og dele lidt madpakker ud fortæller han

Kommunikationschef i SAS, Mikkel Thrane, mener, at SAS gør hvad de kan, men fortæller, at i skrivende stund ikke selv kan få informationer fra Tenerife, så han kunne ikke sige så meget mere, da ekstrabladet.dk kontaktede ham.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen