Nyd en jule-brandert

Det kan godt være, danskerne er verdens lykkeligste folk, men tyskerne er bedst til det med julemarkeder - og til at lave den skarpe drik

Værsgo, Glühwein til alle! Sæsonen skydes ind i de fleste tyske byer denne weekend, og den fortsætter indtil jul.
Værsgo, Glühwein til alle! Sæsonen skydes ind i de fleste tyske byer denne weekend, og den fortsætter indtil jul.

Når regndråber skifter til snefnug, og vinden rusker de sidste blade af træer og buske udenfor, er det på tide at tage til julemarked.

Til næste år kan du så tyvstarte med at finde fyrfadslys frem og tænde op i de små glaslygter, du måske har hentet hjem fra tyske julemarkeder. Intet kan som de sprede julemånedsmørket.

Så: På med vanten og en tur over grænsen. Saml frostfingrene omkring en Glühwein-kop og varm næsen over den dampende bryg - et skud snaps i den tyske udgave af gløgg jager tusmørket helt om på den anden side af jul.

Karruseller og sukkerstokke
Allerede denne november-weekend går det løs dernede, og helt frem til juleaften valfarter folk til julemarkederne for at mødes over et honningkagehjerte og en nyristet pølse, til sjov og samvær.

Hovedingredienserne er overalt de samme: Boder med mad og drikke, karruseller og sukkerstokke, julepynt og gran.

Men her hører lighederne op. Hvert eneste tysk julemarked har sin egen historie og sin egen karakter. Rostock, Berlin, Hamburg og Lübeck - også på de fire julemarkeder, som ligger tættest på Danmark, slår forskellene ud i lys lue.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere