I hælene på Hundert- wasser

Det måske eneste toilet i verden, der er en turistattraktion. Det er skabt af Friedensreich Hundertwasser. (Foto: Jakob Jørgensen)
Det måske eneste toilet i verden, der er en turistattraktion. Det er skabt af Friedensreich Hundertwasser. (Foto: Jakob Jørgensen)
Det er umuligt at komme uden om den østrigske kunster, Friedensreich Hundertwasser. Heldigvis, for hans huse, billeder og skulpturer er betagende og helt anderledes end noget andet, man kan se i verden.

Top-prioriteten er Kunsthaus Wien og Museum Hundertwasser i samme bygning, som kunstneren også har tegnet.

Det er et hus, hvor der gror træer ud gennem murene. Hvor gulvet bølger. Hvor vandet risler og væggene runder.

Museet udstiller både Hundertwassers kunst og hans personlige ejendele. Og efter besøget er det umuligt at svare på, om det er selve huset med alle krinkelkrogene eller kunstværkerne, der er udstillet, som har gjort størst indtryk.

Private boliger
For tiden er der ligefrem tale om dobbelt- eller tripel-konfekt, da Kunsthaus Wien har en udstilling med den verdensberømte fotograf, Annie Leibovitz, som har taget billeder af superstjerner som Bill Clinton og Scarlett Johansson. Udstillingen løber til 31. januar.

Hundertwasserhaus er private boliger, så man kommer ikke ind, medmindre en beboer forbarmer sig over en. Det er et eventyrligt sted, som man tror, kun børn kan udtænke.

Over for husene ligger Hundertwasser Village - en arkade med små butikker omkring en cafe med utrolig god kaffe.

Et must-see er toiletterne. De er så besøgte, at man skal betale penge for at tisse der. Til gengæld er de meget langt fra almindelige offentlige toiletter. Hele herligheden er tegnet af Hundertwasser.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere