Luder-udstilling provokerer

Et af verdens mest respekteret gallerier, The National Gallery i London har sat en udstilling op om Amsterdams 'Red Light' distrikt

Luderne fra Amsterdams Red Light distrikt er på udstilling på The National Gallery i London. (Foto: AP)
Luderne fra Amsterdams Red Light distrikt er på udstilling på The National Gallery i London. (Foto: AP)

Efterhånden kan alt blive kaldt for kunst.

Hvis man besøger et af verdens fornemste gallerier – The National Gallery of London – viser de lige nu en udstilling om livet og pigerne fra Amsterdams Red Light distrikt

En anden verden
Galleriet har sammen med det verdenskendte kunstnerpar Kienholz lavet udstillingen ’Hoerengracht’ om det forsumpede liv i Red Light miljøet. Det er ikke en klassisk udstilling med fotografier eller malerier, men derimod en udstilling bygget op med kulisser og ting fra det rigtige liv på gaden.

Et liv som luder
Som gæst bliver du taget med på en gåtur ned ad en kinky gade i Red Light distriktet med skumle kroge, gamle cykler og selvfølgelig de let påklædte piger, der gør sig til i skæret fra de røde lamper.

Luderlivet bliver portræteret i al dets elendighed, og mange kritikere har fundet det anstødeligt.

Kurator Colin Wiggins forsvarer udstillingen med, at ingen finder det problematisk, når de ser på 17-hundredetals malerier med incest, mord eller tortur. Når bare billederne er i guldramme med glas, så er det kunst og kan ikke støde nogen. Her er ’billederne’ også sat i ramme bare en helt anden type.

Det er kunstnerparret Ed og Nancy Kienholz, der er kommet med ideen og har lavet modellerne til udstillingen 'Hoerengracht' - en horegrøft - inspireret efter en rejse til Amsterdams red light distrikt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere