Kinky jul i Hamburg

Hamburg har hyggelige, traditionsrige julelandsbyer og markeds- gader - men hvis du er til det lidt frækkere, kan du besøge St. Pauli

Ved juletid skifter Sankt Pauli til Santa Pauli - men bevarer frækheden. (Foto: Jytte Flamsholt)
Ved juletid skifter Sankt Pauli til Santa Pauli - men bevarer frækheden. (Foto: Jytte Flamsholt)

Mens Hamburgs spidsborgere lufter pelsen på stilige julemarkeder inde i Hamburgs centrum, går det anderledes letpåklædt til i St. Pauli i den anden ende af byen.

Her sælges alt, også sex, under åben himmel. Også Santa Pauli-julemarkedet, placeret på Spielbudenplatz midt mellem kørebanerne på Reeperbahn, er open air.

Stripper med nissehue
Bliver kulden for bidsk, kan du måske finde den indre varme, når stripperne smider alt undtagen nissehuen inde i Over-18-teltet.

Uden for denne voksne del af Santa Pauli-markedet vogter julemanden med sin pisk, men har du alderen, kan du komme indenfor og gøre fornuftige, økologiske indkøb i Elmar Thürys julemarkedsbod, der har en garanteret naturlig og naturtro fyrretræs-dildo for enhver smag.

Imponerende rensdyr
Men juleglansen stråler, uanset hvor du vender dig hen i Tysklands næststørste by.

På rådhuspladsen iscenesætter Cirkus Roncalli en hyggelig julelandsby med markedsgader, butikker og en julemand, der magisk og under musikfanfarer sindigt kører over himlen med sit rensdyrforspand - så børn og danskere taber underkæben af benovelse.

Og som sagt, hvis du står og fryser om fødderne ved markedet på Jungfernstieg ved søen, kan du bare smutte ind i Alsterhaus, hvor juleudsmykningen får øjne og mønter til at rulle.

Eller fra Jungfernstieg ind i Europa-Passage, som spytter dig ud på Gerhardt-Hauptmann-Platz-markedet i den anden ende, hvor du, hvis du er sulten, kan du få dejlig grønkål.

Sådan kan du krydse dig gennem byen, inde og ude på skift, helt ned til Gänsemarkt-julemarkedet, der er forbundet med centrum via den halvt overdækkede gade Colonaden, Rådhuspladsen og Gänsemarkt Passage.

Åbningstider
- Rostocks julemarked er åbent 26.11.-22.12. Færgen sejler næsten til centrum. Fra Kruså er der 310 km, fra Puttgarden 150 km.

- Berlins julemarked på Gendarmenmarkt er åbent 23.11.-31.12. Fra Rostock er der 224 km, fra Kruså 437 km og fra Puttgarden 372 km. Du kan også flyve billigt med Airberlin eller med easyjet mfl. til Berlin.

- Santa Paulis julemarked i Hamburg er åbent 23.11.-23.12. Fra Kruså er afstanden 166 km, fra Puttgarden 151 km og fra Rostock 181 km.

- Lübecks julemarked er åbent 23.11.-30.12. Afstanden fra Kruså er 167 km, fra Puttgarden 92 km og fra Rostock 128 km.

Vejen dertil
- Flere busselskaber laver en- og todags-ture til tyske julemarkeder.

- Vil du selv køre, kan du få en endagsbillet til Gedser-Rostock retur for 700 kr. Den dækker personbil + op til 9 personer på afgangene kl. 9 og kl. 11, retur kl. 15, 17, 19 eller 21. Tjek scandlines.dk eller reserver på tlf. 33151515.

- DSB har rabatbilletter til Hamburg og Lübeck for 249 kr. (enkelt) og til Berlin for 349 kr.

Når du alligevel er i Hamburg, skulle du tage på en havnerundfart og opleve den havn, som har gjort byen til Tysklands rigeste. Du kan tage med fra Landungsbrücken - der er ture for enhver: lange, korte, med og uden servering og i en lille eller en større båd. Tjek mulighederne på hamburg.de/hafenrundfahrt/ - på tysk og engelsk

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere