Røget pølse i Rostock

I december skifter Rostocks 3,5 kilometer lange Kröpeliner Strasse fra gågade til Tysklands længste julemarked med to lange rækker boder

Smeden på Rostocks historiske marked kan godt holde varmen. Andre må tage Glühwein til hjælp. (Foto: Jytte Flamsholt)
Smeden på Rostocks historiske marked kan godt holde varmen. Andre må tage Glühwein til hjælp. (Foto: Jytte Flamsholt)

Her kan du købe alt, hvad du har lyst til og mere til: Brændte mandler, glaserede æbler, pølser. Glühwein, Glühwein, Glühwein. Røgede Rostocker-pølser og røget fisk fra den gamle hansestadshavn. Håndlavet julepynt, en lun vinterhue, duftende sæber. Smykker, honninglys og hjemmesyltede agurker. Det, du ikke kan få i boderne, finder du i strøgbutikkerne.

I år breder boderne sig ikke bare ud i sidegaderne, men også ned på den gamle kommunistiske pragtboulevard Lange Strasse. Et kæmpe juletræ markerer indgangen til karruselpladsen bag Kröpeliner Strasse, hvor forlystelserne snurrer vildt dagen lang.

Lyserødt rådhus
Foran det lille lyserøde rådhus på Neuer Markt-pladsen i den anden ende af gågaden, kravler julemarkedsboderne tæt sammen i en labyrint, som du kun kan overskue fra det store pariserhjuls top.

I en gammeldags karrusel boltrer børn sig, og for enden af pladsen står en julepyramide i overstørrelse, der ligesom de små julepyramider i boderne er snittet af dygtige træskærere fra Erzgebirge langt mod syd.

Og på det historiske marked ved siden af rådhuset tryller smeden, røgeren, filtmageren, snedkeren og skindsyersken de fineste ting frem mellem hænderne - lige til at pakke ind og lægge under juletræet derhjemme.

Har du bilen med til Rostock, så smid unger og pakkenelliker ind på bagsædet og kør 10 km ad B105 mod Stralsund - her ligger Karl's Bauernmarkt og Erlebniswelt. Om sommeren er Karl’s pluk-selv-jordbær-bondegård, men resten af året sælger han grøntsager, frugt og meget andet godt på gården. Mens børnene tumler på den indendørs legeplads, kan de voksne nyde kaffen - eller tage et tjek på verdens største kaffekandesamling. 13.267 forskellige har Karl indsamlet og dermed ikke bare bragt sig i Guinness Book of Records. bauernmarkt.de.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere