Annonce:
Annonce:

Ting man aldrig må gøre i Thailand

Thailand er et at vinterens yndlingsferiemål. her er 21 ting du aldrig må gøre på din Thailandstur

Du må aldrig solbade topløs, er nummer 15 på listen over ting du aldrig må gøre, når du er i Thailand (Foto; Colourbox)
Du må aldrig solbade topløs, er nummer 15 på listen over ting du aldrig må gøre, når du er i Thailand (Foto; Colourbox)
Annonce:
Følg Ferie

Hvert år drages tusindvis af danskere af Thailands hvide sandstrande og bagende sol midt i vores eget vintermørke. Landets enorme antal af turister har da også fået lokalbefolkningen til at være de perfekte værter. Til gengæld forventes det, at man som turist har sat sig ind i landets skikke og kultur. Rejseliv.dk har her samlet gode råd til ting, du aldrig må gøre på din Thailandstur.1) Vis aldrig vrede, irritation eller mangel på tålmodighed. Det er pinligt og mest pinligt for dig. Og slaget er tabt på forhånd. I Thailand viser man ikke følelser udadtil. Vær rolig, bestemt og udtryk dig med et smil. Det kommer du længst med, og det gør alting lettere.Annonce:

2) Lad være med at fjolle og være respektløs ved buddhistiske symboler (undlad at klatre på dem osv.). At vanhellige Buddhaen er strafbart også for turister, og straffen er bøde eller i værre fald fængsel. Og lad være med at tage billeder af buddhistiske figurer og religiøse symboler, før du har sikret dig, at det er i orden. Nogle symboler er så hellige, at man ikke må fotografere dem.3) Lad være med at gå med bare skuldre eller ben, når du vil besøge et buddhistisk tempel. Et besøg i et tempel kræver anstændig påklædning. Offentligt er man generelt også også iført lange bukser og skjorte. Det samme gælder, hvis du skal besøge private hjem.4) Tag skoene af, før du går ind i private hjem, træd ikke på dørtrinet og tag plads, hvor du får den anvist.5) Ret ikke pegefingeren mod nogen. Det anses for helt uacceptabelt.6) Du skal kun give og modtage ting med højre hånd.7) Træd ikke hen over andre - det gælder alle legemsdele.8) Kvinder må ikke røre en buddhistisk munk, give ham ting direkte eller tage imod ting direkte fra ham.9) Hvis du kører med offentlig transport, så sæt dig ikke på de sæder, der er reserveret munke. Det opfattes som respektløst.Annonce:

10) Tal ikke nedsættende om den thailandske kongefamilie. Det tolereres ikke, at nogen behandler dem respektløst. I Thailand har kongefamilien en ophøjet, urørlig, status.11) Giv ikke en thai hånden til hilsen. At besvare den thailandske hilsen "wai", hvor man placerer håndfladerne mod hinanden foran brystkassen, mens man bøjer hovedet let, vil blive påskønnet. Husk, at yngre skal "waie" ældre først, og at vesterlændinge ikke skal tage initiativet til wai.12) Lad være med at rette dine fodsåler mod andre - eller mod religiøse symboler og billeder af kongefamilien. Fodsåler anses for urene (og hovedet anses for den reneste del af kroppen). Hold fødderne på jorden og sidder du på gulvet, så gør som thaierne og sid i skrædderstilling eller hold fødderne under kroppen.13) Rør ikke en thai på hovedet. Det anses for respektløst.Annonce:

14) Undlad at gå omkring i badetøj andre steder end på stranden og ved swimmingpoolen. Det anses for ukultiveret ikke at iføre sig en T-shirt eller en strandkjole, selv når du skal op og spise på strandbaren.15) Lad være med at solbade topløst. Det anses af mange thaier for stødende.16) Lad være med at kysse og kramme din partner offentligt. Det er uacceptabelt for mange ældre thaier og anses for privat. At kysse og kramme sine børn er derimod helt accepteret.17) Lad være med at give en thai en krammer. Et klart udtalt 'thank you very much' rækker fint. Selv om du mener det godt, vil han ikke bryde sig om det. Tilgengæld kan du være sikker på, at andre ikke render rundt og kysser og krammer din kone.18) Lad være med at gå og ryge på gaden. Det er ikke lovligt i Thailand, og du risikerer bøde.19) Smid ikke affald på gaden. Det er også ulovligt og kan straffes med bøde.20) Køb ikke noget, der stammer fra vilde dyr. De kan være fredede, og det straffes hårdt, hvis du bliver taget.21) Hold dig langt fra narko og det der ligner. Det er ulovligt og straffes strengt med ophold i fængsler, du ikke ønsker at komme til at kende nærmere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: