Fedtmule-jul i Disneyland

Forlystelsesparken i Paris fejrer jul helt frem til januar med flotte parader

Disney-figurerne er hoppet i juletøjet. Her er det Fedtmule, som giver en lille beundrer et kærligt kys.(Foto: Claus Jessen)
Disney-figurerne er hoppet i juletøjet. Her er det Fedtmule, som giver en lille beundrer et kærligt kys.(Foto: Claus Jessen)

Bambi mangler. Men ellers stiller alle vennerne fra barndommens jul trofast op i stærkeste opstilling: Mickey, Anders, Fedtmule, Chip og Chap, Pluto, Snehvide og alle dværgene.

I fineste julestads farer de rundt i Disneyland Paris og hygger om gæsterne. De har taleforbud. For Disney-figurerne har kun én stemme: Den vi hører i film og på tv.

Ellers er sandt for dyden ikke klassisk, dansk ’stille-jul’, der udspiller sig i de imposante, franske storkulisser. Når Disney-koncernen tager julen under kyndig behandling, bliver det på en gang kommercielt, kunstigt og hamrende professionelt.

Her falder julesneen
Begynd julevandringen i Main Street USA umiddelbart efter hovedindgangen.

Her falder julesneen kunstigt hvid med passende intervaller, mens en kakofoni af juleklokker og bjældeklang fylder hele den julepyntede gade og byens torv.

Om formiddagen er der dagligt show i Mickeys Winter Wonderland. Levende heste trækker kanen over scenen. Der bliver sunget, danset og stået på skøjter, mens figurerne taler fransk og engelsk i en forrygende pærevælling.

Handlingen fortaber sig hurtigt. Måske er der slet ingen. Men julestemningen indfinder sig alligevel i de sneklædte og landlige omgivelser med bjælkehytte og skorstensrøg.

Det mest imponerende er og bliver dog de mange parader med alle figurerne fra Disneys magiske univers, som flere gange i løbet af dagen og aftenen bevæger sig gennem parken.

Superflot lysbad
Især den storstilede Disney Fantillusion Parade i Fantasyland foran Torneroseslottet får for alvor kæben til at glide ned.

Ariel, Aladdin og Jasmin, Snehvide, Skønheden og Udyret folder sig ud i et formidabelt show, mens de ruller forbi. Godt sekunderet af Mickey, Minnie og alle deres tapre venner. Imens forvandler mere end 400.000 lys Torneroseslottet til et krystallignende palads. Det kan ikke gøres flottere.

Vær også med, når det majestætiske, 24 meter høje og 24 ton tunge juletræ på Town Square bliver tændt hver aften kl. 18.30.

Det er faktisk de mørke aftener, der bliver de mest stemningsfyldte i parken, på grund af de smukke lyssætninger. Til de mere stilfærdige sysler hører et besøg i julemandens værksted samt besøg på postkontoret, hvor ungerne kan skrive brev til julemanden. Med garanti for svar!

Når jule-trætheden indfinder sig - hvilket uvægerligt sker med alle de indtryk - kan man med fordel ryste pelsen i et gevaldigt loop i Indiana Jones rutsjebane i Adventureland.

Få andre gode ideer i det store juletillæg i dag i Ekstra Bladet. Du kan købe det lige her

1 af 3 Chip og Chap er med, når det store juletræ tændes. Det er 24 meter højt og vejer 24 ton. (Foto: Claus Jessen)
2 af 3 I Main Street USA falder julesneen kunstigt hvid med passende intervaller, mens juleklokkerne bimler og bamler. (Foto: Claus Jessen)
3 af 3 Disney-figurerne er hoppet i juletøjet. Her er det Fedtmule, som giver en lille beundrer et kærligt kys.(Foto: Claus Jessen)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere