Dyrt at tage skiene med flyet

De fleste flyselskaber kræver et ekstra gebyr, hvis man skal have sine ski med flyveren. Det kan dreje sig om flere tusinde kroner

Der er stor forskel på, hvad det koster at tage sine ski med i flyveren.
Der er stor forskel på, hvad det koster at tage sine ski med i flyveren.

Skal du til Alperne for at stå på ski, kan du regne med en ekstra afgift for at få det vigtigste med, nemlig skiene. For en familie på fire betyder det en ekstra regning på mellem 1200 og 1600 kroner, hvis man flyver med selskaber som eksempelvis SAS eller Norwegian.

Gratis hos Swiss Air
Men nogen selskaber tager dine ski med helt gratis. Det schweiziske Swiss Air og østrigske Austrian Airlines vil begge være skientusiansternes foretrukne flyselskab og tager ski med helt kvit og frit. Til gengæld skal man betale ekstra, hvis man skal have sine golfkøler eller andet sportsudstyr med flyet. Ud over sine ski, må man have 20 kilo bagage.

Hos andre selskaber er det gratis i teorien, men ikke altid i praksis. Eksempelvis er det altid gratis at tage dit skiudstyr med, bare det holder sig indenfor de tilladte 20 kilo bagage. Men med slalomski, støvler, hjelm og skitøj bliver det meget vanskeligt at undgå overvægt. Og hver eneste kilo over de 20 koster 40 euro. Det svarer til cirka 300 danske kroner per kilo.

Dyrest hos de billige
Faktisk kan det ende med, at dine billige billetter bliver ræve dyre, når du skal have alt dit ski udstyr med.

Køber du eksempelvis en billig billet fra Ryanair til Bergamo for at stå på ski i de italienske Dolomitter, koster det 800 at tage skiene med tur/retur og vejer bagagen mere end de obligatoriske 20 kilo koster det 20 pund ( 170 danske kroner) per kilo.

Ingen overraskelse
Men det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen, at det er lavprisselskaberne, som er mest kreative med gebyrerne. Men selv hos SAS, som ellers godt kan lide at fremstå som et 'no nonsens' selskab uden ekstra gebyrer, skal du have penge op af lommen. Er det SAS, som skal bringe dig til din skiferies destination, skal du beregne et gebyr på 150 hver vej. Til gengæld kan du opnå 10 % rabat ved at bestille på nettet.

Hos Norwegian koster det 400 kroner per person tur/retur. Her er der ingen rabat for at bestille i god tid.

Ikke 'all inklusive'
Ski eller snowboard er heller ikke inkluderet, hvis du køber din skiferie som 'all inklusive' pakkeløsning gennem et rejsebureau. Charterselskaberne lejer sig ind hos eksempelvis SAS eller Norwegian, og derfor er det flyselskabets regler, der gælder. Går rejsen med Norwegian maskine, kommer man således til at betale det ekstra gebyr på 400 kroner tur/retur

Leje af ski
Der findes selvfølgelig en måde helt at undgå gebyrjunglen, når man skal på skiferie. Man kan leje sine ski. På den måde slipper man for alt besværet med skiposer, som skal hentes ved specialbagagebåndet. Det kan dog være en bekostelig affære, da det nemt koster over 1000 kroner for en uge

SAS, 150 kroner hver vej. 10% rabat ved online booking

Norwegian, 200 kroner hver vej

Ryanair, 400 kroner hver vej

Lufthansa,, gratis

Swiss Air, gratis

Austrian Airlines, gratis

Air France, gratis, hvis den samlede bagage ikke overstiger 20 kilo. Herefter 300 kroner pr. kilo.

KLM, de første 20 kilo er gratis, herefter koster overvægt op til 32 kilo 300 kroner ialt og ikke pr. kilo

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere