Overflødighedshorn af julestemning

De svenske julemarkeder bobler af jul, og kursen på den svenske krone er stadig lav med mulighed for at få lidt ekstra ud af julebudgettet

Julelys, varm gløgg og æbleskiver. De svenske julemarkeder oser af julestemning. (PR foto)
Julelys, varm gløgg og æbleskiver. De svenske julemarkeder oser af julestemning. (PR foto)

Der er en lang tradition for julemarkeder i Sverige. Markederne er stemningsfyldte og en oplevelse værd, hvad enten man finder dem på byens torv eller på de hyggelige gårde og slotte ude i lokalområderne.

Og mange julemarkeder dufter allerede af peberkager og gløgg. Kunstnere, håndværksmestre og delikatessebutikker sælger det bedste, de har lavet og med den fortsatte venlige svenske kronekurs kan du snildt strække julebudgettet.

Flere danske familier har allerede taget den svenske julemarked traditionen til sig og tager hvert år på en dagsudflugt til broderfolket.

De klassiske julemarkeder

Julemarkeder på slotte

Julemarkeder for børn

Specielle juleoplevelser

Malmø
I julemåneden forvandles Malmø til lysenes by, hvor 329.534 elektriske pærer og 54.000 levende lys tændes i decembermørket. Lygtepælene er klædt på med gran, og byens gamle træer er smykket med lyskæder. Alene på Gustav Adolfs Torv tændes hver aften 700 store levende lys.

Julemarkedet i Malmø City åbner første søndag i advent og løber frem til lillejuleaften. Markedet byder på traditionelt, svensk kunsthåndværk, mad og juleslik.

Den gamle empiregård Katrinetorp åbner for sit traditionsrige julemarked 4.-6. december. Den smukke gård fra 1800-tallet har de helt rigtige rammer for en stemningsfuld juleoplevelse. Her kan du finde gode julegaver og nyde lidt godt til ganen. Der afgår gratis busser hver time fra Gustav Adolfs Torv til Katrinetorp.

Bliver al juleriet for meget, kan du tage en slapper og løbe på skøjter på Stortorget eller i Raoul Wallenbergs Park. I Folkets Park er der gratis skøjtebaner hele vinteren.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere