De klassiske julemarkeder

Jul i Glasriket: 7. november – 20. december hver fredag-søndag
Fra og med den 7.november spredes duftene af varm gløgg, marcipan og peberkager over Glasriget . På det gammeldags julemarked midt på glasværksområdet julemarkedet findes der boder med håndværk, slik og delikatesser – smag for eksempel på svensk elgpølse. Over glasværket tændes tusindvis af lys i vintermørket. Og selvfølgelig er der juleshopping til superpriser, ikke bare i Kosta Boda glasshoppen men også i outlets med salg af tekstiler, porcelæn, glas, husholdsningsvarer, designertøj og sko for hele familien. Samt restauranter og et helt nyåbnet eksklusivt glashotel.

Jul på Wapnö Gods: 19. - 22. november
Wapnö er en af Sveriges største og mest interessante gårde. Den har eget mejeri og smagsprøver på gårdens egne produkter året rundt. I julen samles mange af Sveriges bedste håndværkere i det fantastiske gamle kornkammer og dækker op med træhåndværk, keramik, sølv, håndstøbte lys, tekstilt håndværk og meget meget mere. Og madboderne er fyldt med alle julens delikatesser – ikke mindst Hallands specialiteten grønkål. I slotscaféen serveres blandt andet grød, skinkesandwich og hjemmebagte kager.

Haga julemarked: 28.- 29.november, 5. – 6., 12. – 13. og 19. – 20.december
Julemarked i Haga foregår i Göteborgs ældste bydel med brostensbelagte gader og masser af atmosfære. Der er salg i butikker og markedsboder i hele den julepyntede Haga Nygata.

Gammeldags julemarked i Kronhuset: 28. november – 13. december
Göteborgs ældste bygning er juledekoreret og duften af gløgg, gran og brændte mandler omslutter de gammeldags klædte markedssælgere – præcis som julen var en gang.

Julmarked på Katrinetorps herregård, Malmö: åbent 4. til 6. december
Oplev et rigtig traditionelt julemarked på denne velbevarede og smukke gård fra 1800-tallet. Salg af kunsthåndværk, mad, blomster og antikviteter. Der bliver dans om juletræet, korsang og andre musikalske oplevelser. Og under hovedbygningens krystallysekroner serverer restauratøren kaffe, gløgg, honningkager og smørrebrød.

Det store julemarked i Eksjö: 5. til 6. december
Forestil dig en markedsdag i Eksjö for ca. hundrede år siden, hør lyden af klaprende hestehove mod den hårde sne og se hvorledes gedigent håndværk udføres. Du er omgivet af pastelfarvede træhuse, som ligger indlejret i sne, imens et svagt, gult skær synes at brænde fra gadelygterne. I gårdhaverne leves livet, som det altid er blevet i Eksjö. Omkring 80 håndværkere på gader, torve og loftsrum byder på håndværk af høj kvalitet, og i luften genkender du duften af gløgg, honningkager og hjemmelavede karameller.

Juleforberedelser på Kulturen, Lund: 28. - 29. november
Juleforberedelser med en række af håndværkere i arbejde samt salg af varer. Juleudstillinger, håndværk, musik og markedsgade.

Jul på Fredriksdal, Fredriksdal museer og haver Helsingborg: 4. - 6. december
Jul på Fredriksdal er både ægte, smukt og stemningsfuldt. I huse og gader, ude og inde bydes på skønne ting, julemad, håndværk og markedsmylder, en juleudsmykket herregård, juleforberedelser på Lillarydsgården, dans omkring juletræet og meget andet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere