Fransk superjumbo til New York

Air France har fået en Airbus A380 og sætter verdens største passagerfly ind på ruten mellem Paris og New York

Air Frances nye megabamse med plads til 538 passagerer. (Foto: AP)
Air Frances nye megabamse med plads til 538 passagerer. (Foto: AP)

Nu kan flyveturen til New York få et ekstra pift, hvis man flyver fra Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris, der bliver den første europæiske lufthavn, som sætter en Airbus A380 ind på ruten fra byernes by til the Big Apple, skriver Ritzau.

Air Frances nye superjumbo letter fra Paris på fredag og flyver til New York. For at markere begivenheden har Air France holdt auktion over billetterne til den første flyvetur, der går retur dagen efter. Overskuddet fra auktionen går til velgørenhed.

538 passagerer
Den første ordinære ruteflyvning er 23. november, og den franske udgave af A380 har plads til 538 passagerer fordelt med ni på første klasse, 80 passagerer på business class og 449 pladser på økonomiklassen.

- Flyet vil hjælpe selskabet med at spare penge, sagde Pierre Henri Gourgeon, direktør for Air France-KLM, da den første superjumbo blev leveret.

- Fem gange om dagen flyver vi fra Paris til New York. Den nye Airbus A380 kan erstatte to fly - en Boeing 777-200 og en Airbus 340 - og vi kan derfor nøjes med fire flyvninger, fortsatte han.

Air France har bestilt 12 superfly
Denne A380 er det 20. superjumbo-fly som Airbus leverer. De øvrige 19 A380 flyver for Singapore Airlines, Qantas og Emirates. Air France har bestilt 12 stk. i alt.

Lufthansa får også
Byernes by og Air France er fortsat ene om superjumboen, men glæden varer ikke så længe. Til foråret får Lufthansa leveret sin første af slagsen, og det forventes at den bliver sat ind på ruten Frankfurt-New York, skriver Ritzau.

1 af 2 Pierre Henri Gourgeon, direktør for Air France-KLM, glæder sig og fortæller, at de kan reducere de fem daglige afgange - Paris-New York - til fire afgange. (Foto: AP)
2 af 2 Air Frances nye megabamse med plads til 538 passagerer. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere