Han lukker tidligt

Hvis pubben ikke har særlig tilladelse, ringer bartenderen kl. 22.45 med klokken

Mere velskænket pint fås ikke. (Foto: Peter Bejder)
Mere velskænket pint fås ikke. (Foto: Peter Bejder)

De fleste pubber åbner kl. 11. Til 2006 skulle alle pubber lukke kl. 23. Det stod i en lov fra 1. Verdenskrig, hvor rationering gjorde det nødvendigt.

I dag kan alle pubber søge om tilladelse til yderligere servering, men der er kun få steder, der lukker efter midnat - og da kun fredag og lørdag. Pubber med længere åbent findes typisk i det centrale London.

Om søndagen er der ingen faste regler. Mange holder åbent i færre timer, så tjek din foretrukne pub!

Ca. 22.45 ringer bartenderen med en klokke. Det er tid for de sidste bestillinger (last orders). Man har så ca. en halv times tid til at få drukket ud.

Knap 17 kr. for en pint
Mange pubber vil ikke have børn indenfor. Det fremgår af skilte. Andre steder er det okay, at børn er med indtil ved aftenstide, mens det atter andre steder accepteres, at teenagere under 18 år også er med på pub. Spørg!

Priserne begynder ved ca. to pund (16,75 kr.) for a pint of lager - ale og stout er dyrere - og med pundets nedtur er det jo konkurrencedygtigt set gennem danske, ølduggede briller.

Det er blevet mere og mere almindeligt at give drikkepenge til bartenderen i de senere år. Men hvis man synes, at man har fået udsøgt behandling, er den traditionelle måde at takke på at tilbyde en øl eller anden drik.

Nogle pubber tager ikke imod kreditkort.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere