Kom til Cowboy-sjov i Texas

Læserrejse: Særpræget rejse med ranch-ophold, rodeo, saloons og countrymusik i foråret 2010

Manyan Dude Ranch byder på rideture til cowboy-morgenmad. (Foto: Texas Tours)
Manyan Dude Ranch byder på rideture til cowboy-morgenmad. (Foto: Texas Tours)

Jeg har med årerne rejst USA på kryds og tværs. Sejlet i gummiflåde på Colorado-floden, fløjet i helikopter over Gran Canyon, fået tømt tegnebogen i Las Vegas og hvinet højt i Orlandos mange forlystelser.

Men især én stat har jeg tabt mit hjerte til. Det er den, jeg har besøgt oftest: Texas. Bl.a. fordi jeg har et barnebarn, der er født på Shepherd Air Force Base nær Oklahoma-grænsen.

Derfor er det en personligt udsøgt fornøjelse, at vi til denne uges læserrejse sammen med Texas Tours kan tilbyde 10 dages rundrejse i Texas' måske smukkeste område - The Texas Hill Country - fra 31. marts til 9. april.

Texanerne er stolte af deres stat, og Texas-flaget med den ene stjerne blafrer overalt. Kombineret med en enorm gæstfrihed og en gammeldags western-atmosfære giver det staten en helt særlig status blandt USA’s 50 stater.

Også i dag mærker du også følelsen af uafhængighed, selv er 150 år siden, at Texas var sin egen republik.

Vi kommer til at opleve den ægte cowboystemning i en stribe af hyggelige flækker kombineret med fire overnatninger i en af de mest spændende byer i det sydlige USA, San Antonio.

Rundrejsen har to døgns ranchferie med fuld forplejning, hvor søde og venlige cowboys og cowgirls hygger om os.

Vi skal nyde kolde Texas-øl på nogle af statens berømte saloons - Arkey Blue's Silver Dollar Bar i cowboybyen Bandera. Og opleve rodeo i Bulverde, spise verdens saftigste steaks og lytte/danse til legendarisk country-musik.

Det får du for pengene
Du får læserrejsen til Texas for 15.990 kr. Du får delt dobbeltværelse samt en række måltider. I øvrigt får du:
- Fly København-San Antonio t/r.
- Fire overnatninger på Hotel Drury Plaza Riverwalk i San Antonio.
- To overnatninger på Inn & Suites i Fredericksburg.
- To overnatninger på Mayan Dude Ranch med fuld forplejning.
- Morgenmad alle dage.
- Drinks og snacks i San Antonio.
- Lunch i Llano.
- Al nødvendig transport i Texas.
- Sightseeing ifølge program.
- Entré til LBJ Ranch, Gruene Hall, The Alamo og rodeo i Bulverde.
- Aftenarrangement i Luckenbach.
- Dansk rejseleder.
- Alle skatter og afgifter samt bidrag til Rejsegarantifonden.

Du skal selv betale afbestillings- og rejseforsikring, drikkepenge (bortset fra Mayan Dude Ranch), samt tillæg for enkeltværelse = 2800 kr. Tilmelding efter først-til-mølle hos Texas Tours på email: eller tlf. 70 20 11 61.

Husk at alle rejsende til USA på forhånd skal ansøge om visum hos USA’s elektroniske indrejseprogram, ESTA, på internetadressen: esta.cbp.dhs.gov/esta. Kontakt evt. den amerikanske ambassade på 33 41 71 00.

Det bedste i San Antonio
- Den største seværdighed er uden tvivl den gamle spanske missionsstation,, The Alamo. I 1836 forsvarede 139 frihedskæmpere med legenden Davy Crockett i spidsen Texas mod den spansk/mexicanske hær. Alle 139 blev dræbt, men senere samme år vendt krigslykken, og Texas blev selvstændigt i perioden 1836-45.

- The River Walker-forlystelseskvarteret ligger omkring fredfyldte kanaler, der slynger sig gennem byen tre meter under normalt gadeniveau - omgivet af et mylder af butikker, barer og spillesteder.

Prøv 'Howl at The Moon', hvor to musikere spiller roll på hver sit piano.

- Besøg også på egen hånd det store Sea World med spækhugger-opvisning.

- Skønt San Antonio er en storby, er mange gamle huset bevaret. Nyd kunstnerkvarteret La Villita med cafeér og gallerier.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere