En tysk julehemmelighed

Europas største julekalender er i Quedlinburg i Harzen, hvor hver låge er døren i et af de små stemningsfulde bindingsværkshuse

Ingen tvivl. Der er julestemning i Quedlinburg, hvor flere af byens gamle huse slår porten op til deres gårdhaver og inviterer på julelækkerier. (Foto: Jürgen Meusel)
Ingen tvivl. Der er julestemning i Quedlinburg, hvor flere af byens gamle huse slår porten op til deres gårdhaver og inviterer på julelækkerier. (Foto: Jürgen Meusel)

Mange danske turister kender og tager til de traditionelle julemarkeder i de nordtyske byer, men få kender det smukke julemarked i middelalderbyen Quedlinburg, der med sine mere end 1300 bindingsværkshuse, er optaget på UNESCOS liste over verdensarven.

Quedlinburg ligger i Harzen i delstaten Sachsen-Anhalt.

Smukkeste julemarked
Og det er netop de mange små stemningsfulde bindingsværkshuse, der danner ramme om Europas største julekalender eller mere præcist indgangen til husene. I stedet for at åbne kalenderlåger, åbnes hver dag i december en dør i et af de gamle huse og afslører en juleoverraskelse.

Julemarkedet, der med sine snedækkede brostensgader og enestående middelalderhuse, er i mange år kåret til det smukkeste i delstaten. Markedet ligger i hjertet af byen og frister med alt fra julekringler og gløgg til glaskunst og trælegetøj.

Det sneer i byen
Til et rigtig julemarked hører sne, og det er faktisk mere reglen end undtagelsen, at opleve snefald i Quedlinburg, da byen ligger i Harzen.

Men skulle det knibe, kan man tage damptoget til toppen af bjerget Brocken. Stationen 'Brockenbahn' ligger i byen 'Drei Annen Hohne', der er cirka 40 minutters kørsel fra Quedlinburg.

Julemarkedet åbner den 27. november og lukker 20. december, og man kan finde yderligere information på adventsstadt.de eller sachsen-anhalt-tourismus.de

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere