Ni nysne alarmer i dag

Nu falder sneen for alvor i Europa og i Alperne er der massiv snefald

For alle skifreaks er der masser af sne at glæde sig til, og det bliver ved med at drysse. (Foto: Claus Bonnerup)
For alle skifreaks er der masser af sne at glæde sig til, og det bliver ved med at drysse. (Foto: Claus Bonnerup)

Er skiferien allerede bestilt, er der masser af sne at glæde sig til, for den falder massivt i Europa.

Alene i sidste uge udsendte skiinfo.dk på en dag 25 nysne alarmer for Europa.

En nysne alarm - også kaldet powderalarm går, når der er faldet mere end 20 cm nysne på et døgn. På flere af de populære skisportssteder ligger der allerede over 50 cm nysne.

Italien topper med seks nysne alarmer alene i dag, og i alt i de sidste uger har alarmen lydt 26 gange. Val Gardena åbner ikke før sidst på måneden, så den nyfaldne sne kommer perfekt i forhold til klargøring af områdets pister. Bormio, Cervinia, Passo Stelvio og ValSenales har alle fået omkring 50 cm sne og er allerede åben.

Mens det væltede ned med sne i oktober i Østrig blev Frankrig snydt. Men vejrguderne har siden haft travlt, og Frankrig har haft 11 nysne alarmer de sidste uger samt senest en i dag.

I Østrig kan de godt smile for sneguderne smiler på pisterne, og landet har alene i dag haft to nysne alarmer og i alt 12 alarmer over de sidste uger.

Schweiz har fået en hel del frisk sne og landet topper efter Italien med 19 nysne alarmer. Landet har også være ramt af en del voldsomme snestorme, hvilket har været tæt på at lukke skisports områder.

I sidste weekend begyndte det også for alvor at sne i Norge og Sverige. Norge kan prale af seks nysne alarmer og med de stigende frostgraderne, der holder på sneen, er skisportsstederne begyndt at åbne på stribe.

Du kan holde øje med nysne alarmerne på skiinfo.com samt se snedybde og andre snemeldinger fra destinationer verden over.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere