Så åbner pisterne i Norge

De to store alpine anlæg, Trysil og Hemsedal i Norgen, åbner pisterne i denne weekend. Sverige er også med

Pister i både Norge og Sverige åbner i denne weekend
Pister i både Norge og Sverige åbner i denne weekend

Nu falder sneen endelig over de norske fjelde, Trysil fik i onsdags 20 centimeter sne på under et døgn, og det er nok til at åbne løjperne i dag. I Hemsedal åbner skisæsonen i morgen. Med disse to, der er Noges største alpine anlæg, vil der i alt være ti norske skiområder åbne fra og med denne weekend.

Næste weekend planlægger yderligere seks områder at følge efter. I Oslo venter man end så længe på nogle reelle kuldegrader, 24 timer med fem graders kulde er alt, hvad der skal til, før snekanonerne kan starte, skriver det norske dagblad, V.G. Så vil byens borgere kunne komme ud at køre på den 900 meter langeTårnbakken i Tryvann vinterpark.

De øvrige åbne pister er Beitostølen, Geilo, Kongsberg, Uvdal, Nesbyen, Skeikampen, Bjorli og Gaustablikk.

Du kan følge den norske sne og pisteåbningerne på Skiinfo.no

Det sner i Sverige
Også i Sverige er flere svenske skiområder ved at åbne. Det sker i denne og den kommende weekend. Det er cirka 14 dage før forventet. Og pakker man bilen nu og kører af sted, ja, så kan man løbe ganske gratis i denne weekend i Sälen.

Ud over Sälen åbner også Funäsdalen sine alpine pister i denne weekend. Idre Fjäll regner med at åbne til næste weekend.

”Vi modtager dagligt meget positive meldinger fra skianlæg i hele Sverige. Forberedelserne til sæsonen er forløbet noget nær perfekt, og i de seneste uger har vejret tilsmilet skiløberne og forsynet de svenske fjelde med både kulde og sne,” siger Anna Kron Boysen, presseansvarlig for VisitSweden i Danmark.

Læs mere skiferie.visitsweden.com

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere