Danske Lotte maler igen

Berlin fejrer 20-års jubilæum for Murens fald 9. november. Det længste bevarede stykke mur er ved at blive dekoreret af de samme kunstnere, der malede på det i 1989.

Den danske maler Lotte Haubart var sammen med Karina Bjerregaard med og malede værket 'Himlen over Berlin' i 1990. De to kunstnere var også med til at renovere deres maleri i 2000, og her i sommer har de endnu en gang genskabt deres værk. Hvis du Googler 'Berlinmuren Lotte H' kan du komme ud på en skøn tidsrejse på hendes blog, der fortæller om det hele.

- Det har været en stor følelsesmæssig rejse at være med i dette projekt. Første gang vi malede, stod vi midt i historiens vingesus. Der var stor forskel på Øst- og Vesttyskland. Deres påklædning, væremåde – alt. Og folk gik gennem sprækkerne i muren for at komme frem og tilbage. Det var meget spændende.

- Anden gang var jeg sådan lidt irriteret over at skulle genskabe noget, der hørte en helt anden tid til.

- Men her tredje gang kunne jeg se lidt længere end til min egen næsetip. Det gik op for mig, hvor stor en del af historien jeg har været en lille del af. Det var meget rørende, siger Lotte Haubart til Ekstra Bladet Ferie.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere