Ypperlig svensk forkælelse

Med efterårets indtog og frost og slud lige om hjørnet, er wellness og spa et godt bud på opmuntring i den lange vinter

Mens efterårsvinden rusker i træerne er det skøn kræs at være indedøre, i gode hænder og blive forkælet. (Foto: Colourboks)
Mens efterårsvinden rusker i træerne er det skøn kræs at være indedøre, i gode hænder og blive forkælet. (Foto: Colourboks)

Sammen med riv, rusk og kulde banker juleræset på lige om lidt. Alene tanken giver lyst til at rive tid ud af kalenderen og forkæle sig selv med god massage, boblebad og en lækker middag i stearinlysets skær. Ja, kort sagt blive ladt op.

Lige over Sundet - kun få timers kørsel fra Danmark - ligger ni af Sveriges ypperste spa- og wellnesshoteller. Alle legendariske kursteder hvor svenskerne selv er kommet i flere hundrede år, og alle ligger de omgivet af vidunderlig natur.

– Med den lave svenske kronekurs in mente kan der kræses lidt ekstra, siger Niels Mouritzen, direktør i VisitSweden i Danmark, og fortsætter:

– Et døgn på et svensk spahotel koster omkring 1500 svenske kroner – det svarer til ca. 1100 danske kroner – og et weekendophold ligger mellem 2500 og 5000 svenske kroner – eller ca. 1800 til 3600 danske kroner – per person. Priserne dækker typisk overnatning, tre eller fire retters middag, morgenmad og frokost samt en eller flere behandlinger.

Vi giver her ni bud på ypperlig svensk forkælelse:

Ronneby Brunn
Ronneby Brunn Hotel ligger midt i Blekinge, tæt på hyggelige Ronneby, Ronneån og den smukke skærgårdskyst – og bare et par timers kørsel fra Danmark. Hotellet er et af Sveriges mest moderne spahoteller, der viderefører stolte spatraditioner. Selve hotellet har rødder tilbage til 1897, men allerede helt tilbage i 1705 begyndte folk at strømme til Ronneby og den nyopdagede, helsebringende kilde.

Varbergs Kurort et spa
Spahotellet i Varberg kaldes af mange Europas bedste spa. Og folk er kommet til Varberg i næsten 200 år for at slappe af. Rundt om Varberg Kurort findes langstrakte sandstrande og masser af stier og små veje, der passer perfekt til en frisk spadseretur. Her er storslåede solnedgange og friske salte vinde – lige nedenfor hotellets trappe.

Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Den store asiatisk inspireret spa-afdeling breder sig på hele hotellets øverste etage. Her kan man finde fred og indre ro, genfinde balancen, rydde op i dagligdagens mange tanker og få ny energi til både krop og sjæl. Inspiration er hentet fra årtusinde gamle asiatiske traditioner og filosofier. I tillæg til de smukke og rolige omgivelser i Asia Spa tilbydes også en række andre helsebringende aktiviteter.

Hotel Tylösand
Hotel Tylösand ligger lige bag klitterne lidt vest for Halmstad ved en af Sveriges fineste badestrand. Hotel Tylösand blev i 2008 kåret til Sveriges bedste spahotel, hvilket blandt meget andet kan tilskrives flere pools, saunaer, is-bad, slappe-af-afdeling, Kneipp, oplevelsesbade, fitnesscenter med planlagte fitnesstimer og meget andet for krop og sjæl.

Torekov Hotell
Længst ude på Bjärehalvøen i Nordvestlige Skåne ligger Torekov Hotell omgivet af havet og smuk natur. En sjælden ro omgiver dette topmoderne hotel, der byder på afstressende spa-behandlinger. Den unikke natur har lokket besøgende til siden 1800-tallet.

Ystad Saltsjöbad
Ystad Saltsjöbad har været det naturlige mødested i Sydsverige for rekreation, underholdning og arbejde helt tilbage til 1897. Ystad Saltsjöbad er en klassiker, der hele tiden har udviklet sig og er fulgt med tiden. Fra et traditionsrigt badehotel til et spahotel i bedste NewPort stil.

Stenungsbaden Yacht Club
Stenungsbaden Yacht Club oplever man følelsen af NewPort og Atlanterhavsdamper-romantik – i svensk udgave. Og hotellet ligger kun 30 minutters kørsel i bil nord for Gøteborg.

Smögens Havsbad
Det kan være du har hørt folk fortælle om det smukke Smögen om sommeren. Tro ikke på alt hvad de siger; for det er ikke hele sandheden. Det er nemlig om efteråret, vinteren at den runde klippeø viser sine mest henførende sider. Dramatik og stilhed veksler i et stadigt skiftende natursceneri, der hver dag byder på sin egen version af farver, lys og rum. Det er da du skal hente kraft her, længst ude mod det vilde svenske vesterhav.

Sankt Jörgen Park Resort
Eksklusivt er spa-anlægget , som du ikke får meget bedre i resten af Sverige. Nyd bl.a. saunaer med skiftende varmezoner og dufte, tropiske badeoplevelser, varme og kolde kilder og oplevelsespool. Hertil kommer et stort udbud af skønne og velgørende behandlinger inspireret af både svensk natur og Ayurvediske behandlingsmetoder med fokus på balance mellem krop og sjæl.

0 kommentarer
Vis kommentarer