Slut med bakterier i fly

Ny teknologi renser luften i flykabinen og gør det sundere at flyve

Snart behøver man ikke være bange for bakterier i luften på flyet. (Foto: Colourbox)
Snart behøver man ikke være bange for bakterier i luften på flyet. (Foto: Colourbox)

De fleste har sikkert prøvet at sidde bekymret i et fly med en sidemand, der hoster og pudser næse. Jeg har i hvert fald mange gange siddet og tænkt på, hvor mange bakterer jeg får kastet i hovedet på en 12 timer land flyvetur.

Fjerner bakterier
Men nu er de to virksomheder BAE Systems og Quest International UK gået sammen om at indføre et revolutionerende luftsystem til luftfartsindustrien. Produktet kaldes AirManager og fjerner alle luftbårne bakterier og vira i luften.

Det resulterer i en ren og sund luft til alle passagerer ombord, hvilket i mange år har været en stor udfordring for flyselskaberne

Luftsystemet kommer på et tidspunkt, hvor folk i stigende grad er bekymret for kvaliteten af luften på fly og om smitte af sygdomme. Blandt har den verdensomspændende H1N1skabt stor bekymring.

Positiv respons
Det patenterede AirManager-system er blevet testet i cockpittet samt i kabinen på på otte forskellige flytyper i samarbejde med fem forskellige europæiske flyselskaber.

- Den respons vi har fået er meget positiv, siger David Hallam, opfinder af teknologien og direktør i Quest International UK. Han forklarer til rejsesitet Hotel & resort Insider, at den største styrke teknologien har, er dens evne til at ødelægge en lang række forurenende stoffer meget hurtigt.

Udviklet til hospitaler
Systemet blev oprindelig udviklet til sundhedssektoren.

Det bliver i dag brugt på en lang række sygehuse, dyrehospitaler, karantænecentre og planteskoler. Systemet anvender en banebrydende 'Close Coupled Field Technology' (CCFT), der bruger et sikker elektrisk felt, som fjerner lugt, nedbryder og ødelægger luftbårne bakterier, toksiner og forurenende stoffer.

AirManager hjælper også med omkostningsbesparelser for brændstofforbruget på flyene. Dette skyldes, at den rene luft gør det nemmere for flyets aircondition til at fungere effektivt.