Så lækkert er badevandet i Europa

Se hvor du får det reneste badevand, og hvor du måske gør klogt i at iføre dig en våddragt

De europæiske strande er klar til badegæsterne. Og særligt godt er badevandet i Grækenland, Kroatien og på Cypern og Malta. (Foto: Colourbox.com)
De europæiske strande er klar til badegæsterne. Og særligt godt er badevandet i Grækenland, Kroatien og på Cypern og Malta. (Foto: Colourbox.com)

Dere r godt nyt til de turister, der agter at holde badeferie i EU-landene. For badevandet er rigtig godt de allerfleste steder.

92,1 procent af badevandsområderne opfylder således badevandsdirektivets minimumskrav til vandkvaliteten - inklusive Serpentine Lake i London, hvor der bliver afholdt OL-konkurrencer som marathonsvømning og triatlonkonkurrencens svømmedel.

SE OGSÅ:

Udland - 8. maj. 2012 - kl. 11:18 TV: Se sommerens sexede bikinimode

Det Europæiske Miljøagentur og Europa-Kommissionen har netop udgivet sin årlige badevandsrapport, der beskriver sidste års vandkvalitet på mere end 22 000 badesteder på både strande og ved floder og søer i hele Europa.

LÆS OGSÅ:

Se også: Tyskere vil bade nøgne - japanerne frygter det

Vandkvaliteten er blevet forbedret i forhold til sidste år, men der kan stadig gøres mere.

SE OGSÅ:

Udland - 2. apr. 2012 - kl. 10:51 TV: Så meget solcreme skal du smøres ind i

- Vandkvaliteten på strande og andre badesteder er et af de miljøaspekter, der beskæftiger EU's borgere mest. I flere lande er der imidlertid stadig problemer med forurening fra landbrug og afløb. Vi er derfor nødt til at gøre en større indsats, for at offentligheden kan få sikkert og rent vand, siger professor Jacqueline McGlade, administrerende direktør for Det Europæiske Miljøagentur.

LÆS OGSÅ:

Se også: Afslapning for vandhunde

Ifølge rapporten var vandkvaliteten på 77,1 procent af badestederne særdeles god, hvilket betyder, at den overholdt de strengeste vejledende værdier. Det er en stigning på 3,5 procentpoint i forhold til sidste års tal.

Vandkvaliteten på ca. 93,1 procent af saltvandsbadeområderne er blevet klassificeret som 'tilfredsstillende', hvilket vil sige, at badevandet opfylder de mindre krævende bindende værdier - en stigning på én procent. Under to procent af badevandsområderne levede ikke op til kravene.

LÆS OGSÅ:

Se også: Få både storby og strand på din ferie

Rapporterne om badevandskvaliteten på populære danskerdestinationer som Cypern, Kroatien, Malta og Grækenland var særligt gode. I alle disse lande opfyldte over 90 procent af badevandsområderne de strengeste vejledende værdier (en udmærket kvalitet), og de resterende overholdt de bindende værdier.

SE OGSÅ:

Rejsetips - 22. maj. 2012 - kl. 10:32 TV: Ser pigerne efter mændenes bule på stranden?

Omvendt er der ingen grund til at rejse på sø- eller flodbadeferie i Nederlandene, Bulgarien, Letland, Luxembourg og Belgien, hvor der kun var forholdsvis få badesteder, som opfyldte de strenge vejledende værdier. Dette gjaldt især ferskvandsbadestederne.

LÆS OGSÅ:

Ferie - 3. aug. 2010 - kl. 17:39 Verdens bedste bikinistrande

Vandkvaliteten på Europas populærest sommerdestinationer var generelt god. Mere end 90 procent af badevandsområderne opfyldte således de bindende værdier. I Spanien, Italien og Portugal var vandkvaliteten udmærket i over 80 procent af områderne.

LÆS OGSÅ:

Se også: Sommerens hot eller not på charterferien:

Samlet set er badevandskvaliteten i EU blevet markant forbedret siden 1990. Antallet af saltvandsbadeområder, der ikke opfylder bestemmelserne i badevandsdirektivet, faldt fra 9,2 procent i 1990 til 1,5 procent i 2011.

Antallet af ferskvandsområder, der ikke opfylder de bindende værdier, faldt fra 11,9 procent i 1990 til 2,4 procent i 2011, hvilket er den hidtil laveste procentdel.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen