Stjernekokkenes madmekka

Ta' en bid af Marokko - du bli'r blæst omkuld

Når mørket falder på Djemaa el-Fna-pladsen, så rykker et mylder af madboder frem. Gør dig selv den tjeneste at prøve dem!
Når mørket falder på Djemaa el-Fna-pladsen, så rykker et mylder af madboder frem. Gør dig selv den tjeneste at prøve dem!

Jamie Oliver blev blæst omkuld af begejstring, Adam Price har haft en mangeårig passion for stedet

– og Nicolai Kirk tilbyder sig som rejseleder, hvis du selv vil derned og smage.

Marrakech er blevet et gastronomisk mekka for flere stjernekokke, der står i kø for at lovprise byen og det marokkanske køkken.

Ekstra Bladet Ferie rejste derfor i kendiskokkenes madspor for at smage om, der er noget om virakken.

LÆS OGSÅ: Turister besøger Marokko for at synde

Og selv om man altid skal rejse med et åbent sind uden fordomme og forventninger, så var det svært ikke at have bare lidt forhåbninger, når nu den engelske stjernekok Jamie Oliver afslutningsvis i et madprogram om Marrakech udtaler: 'Menneskene er utrolige, her er sikkert, her er skønt og maden, de laver, blæste mig omkuld. Ingrediensernes friskhed er simpelthen ikke til at forstå'.

Spise med Price
Eller når Adam Price i madmagasinet Gastro fortæller om sin rejse til Marrakech, som han besøgte efter i flere år at have være fascineret af den marokkanske mad, der i følge madmogulen hører til blandt favoritretterne: 'Jeg kan heldigvis sige nu efter hjemkomsten og med over 1000 nye fotografier i kameraet, at Marokko mere end levede op til forventningerne'.

Og mødet med Marrakech er lidt af en åbenbaring. Det er fascinerende, at man kan sætte sig i flyveren i København og fire timer senere blive ramt af et bombardement af sanseindtryk.

Lugten, lyden, menneskene, klimaet – og ikke mindst maden. Alt er milevidt fra leverpostej-Danmark – i et land, hvor man kan få et glas friskpresset appelsinjuice på gaden for 2,50 kr. eller en velsmagende hovedret for en flad 20'er.

Det marokkanske køkken er et sammenkog af flere hundrede års påvirkning fra primært araberne, franskmændene og berberne, der er det oprindelige folk. Og det smager sgu godt – og heldigvis er det marokkanske køkken rig på retter – både for de prisbevidste og de der ønsker at give den gastronomisk gas . Velbekomme.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere