Hvor er svinet og sangriaen?

Grisefesterne er for længst passé. Charterferien har ændret karakter

Solbadning og kølige drikkevarer er fortsat populære, når vi tager på charterferie. (Foto: Colourbox.com)
Solbadning og kølige drikkevarer er fortsat populære, når vi tager på charterferie. (Foto: Colourbox.com)

De mange nye muligheder for selv at finde flybilletter og hotel på nettet har tidligere fået flere til at forudsige charterbranchens undergang.

Men faktum er, at den lever i bedste velgående, og 2011 var således et guldår for arrangørerne i branchesammenslutningen RID (Rejsearrangører i Danmark), der samlet set havde en stigning i rejsesalget på seks procent i forhold til 2010.

LÆS OGSÅ:

Se også: Så store er de danske charterselskaber

Fakisk har mere end hver anden dansker således været på charterferie inden for de seneste fem år, viser en ny undersøgelse foretaget af rejsearrangøren Apollo.

Charterrejsen ser dog ganske anderledes ud end tidligere. Kort sagt er der ingen, der gider grisefester længere. Den er trukket i moderne klæder, og danskerne kan tilsyneladende lide forvandlingen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Vi strømmer til sydens sol

Undersøgelsen viser således, at kun én procent af danskerne har deltaget i en grisefest på deres seneste charterferie, og at kun to procent tog mad med hjemmefra for at undgå dårlig mave på ferien. Fire procent har drukket sangria på ferien, og fem procent svarer, at maden på hotellet var afbilledet på menukortet, som det ellers var sædvane i charterferiens barndom.

LÆS OGSÅ:

Se også: Cofoco rådgiver charterselskab

- Der er dog også klassiske elementer i charterrejsen, som består, viser undersøgelsen. 23 procent svarer således, at de havde forudbestilt toldfrie varer, som lå på sædet i flyet, da de kom ind, og 16 procent har på deres seneste charterrejse deltaget i en udflugt, som var arrangeret af rejseselskabet, siger kommunikationschef i Apollo, Rikke Koks Andreasen og tilføjer:

- Hele 65 procent af danskerne svarer, at der boede mange nationaliteter på deres hotel og ikke kun danskere, og gud være lovet da for det.

- Man tager vel trods alt ikke på ferie til udlandet for udelukkende at omgive sig med danskere.

LÆS OGSÅ:

Se også: Charterbranchen har aflivet pattegrisen

Af de mere end 50 procent, der har været på charterferie inden for de sidste fem år, er der kønsforskelle. 62 procent af de danske kvinder har været på en sådan, mens det for mændenes vedkommende er 53 procent.

Ligeledes er aldersspredningen stor, og undersøgelsen viser, at 55 procent under 30 år har været på charterferie inden for de seneste fem år, og hele 66 procent af befolkningsgruppen over 65 år har valgt det.

LÆS OGSÅ:

Se også: Familiefest under sydens sol

Region Hovedstaden med 62 procent og Region Nordjylland med 72 procent topper listen, når det kommer til, om man har været på charterferie inden for de seneste fem år. Også Region Syddanmark er med 60 procent godt med.

Undersøgelsen er landsdækkende og bredt fordelt på køn, alder og geografi.

LÆS OGSÅ:

Se også: Vi fravælger i stigende grad All Inclusive

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere