Flyselskaber frygter nordkoreansk raket

Tre selskaber omlægger ruter af frygt for at blive ramt af langdistanceraket

Her er Boeing 787 fra Japan Airlines. Flere af selskabets fly må flyve af ændrede ruter i de kommende dage på grund af en nordkoreansk raketaffyring. (Foto: AP)
Her er Boeing 787 fra Japan Airlines. Flere af selskabets fly må flyve af ændrede ruter i de kommende dage på grund af en nordkoreansk raketaffyring. (Foto: AP)

Det har vakt international bekymring, at verdens notorisk mest tillukkede land, Nordkorea, ventes at affyre en raket på et tidspunkt i perioden 12. til 16. april.

Og flere asiastiske flyselskaber tager affyringen så alvorligt, at man omlægger flere ruter i perioden.

LÆS OGSÅ:

Se også: På kummerligt krydstogt med Kim Jong-il

Blandt lød det mandag fra Philippine Airlines, at omkring 20 flyvninger til USA, Japan og Sydkorea går af en anden rute for at holde sig i sikker afstand fra rakettens sandsynlige bane.

LÆS OGSÅ:

Se også: Turistboom i Nordkorea ...

Også Japan Airlines og All Nippon Airways ændrer ruteplaner for rejser mellem Tokyo og Manila samt Jakarta og Singapore, skriver msnbc.com.

Hos Japan Airlines oplyser man, at alle selskabets fly i området vil medbringe mere brændstof i disse dage i tilfælde af ruteændringer.

LÆS OGSÅ:

Se også: Nu vil turister til Nordkorea

Nordkorea agter at opsende en sattelit, der angiveligt skal overvåge landets afgrøder og naturressourcer, men der er stor international mistro til landets regering og dermed frygt for, at raketopsendelsen i virkeligheden handler om at afprøve teknologi til affyring af langdistancemissiler.

LÆS OGSÅ:

Se også: Det sjoveste sted i Nordkorea

1 af 2 Et satellitfoto fra GeoEye, der viser den øgede aktivitet ved en affyringsrampe i Tongchang-ri, der ligger på Nordkoreas vestkyst. (Foto: AP)
2 af 2 Her er Boeing 787 fra Japan Airlines. Flere af selskabets fly må flyve af ændrede ruter i de kommende dage på grund af en nordkoreansk raketaffyring. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere