Rejseguide til udsalgspris

Momondo har udvidet forretningen med guidebøger, der bliver solgt til lavpris

Vi er vilde med storbyferier. Og der er masser af guidebøger på markedet. Blandt de seneste bud er Momondo guideserie, der er prissat lavt, idet man ikke agter at tjene penge på bøgerne. (Foto: Colourbox.com)
Vi er vilde med storbyferier. Og der er masser af guidebøger på markedet. Blandt de seneste bud er Momondo guideserie, der er prissat lavt, idet man ikke agter at tjene penge på bøgerne. (Foto: Colourbox.com)

Rejsesøgemaskinen Momondo har på rekordtid formået at blive Nordens største rejsesøgemaskine, og flere uafhængige undersøgelser i blandt andet Sunday Times har vist, at det er stedet, hvor du næsten altid finder de billigste flybilletter. Årsagen er ganske enkelt, at man ikke blot medtager søgeresultater fra de flyselskaber, der betaler søgemaskinen et beløb for hver henvisning, men også medtager dem, der ikke betaler.

Men man udgiver også guidebøger, hvilket umiddelbart ikke harmonerer med Momondos aldeles papirløse brand.

Og ideen startede, da sitets redaktionelle team faldt over en guidebog til Paris, der var skrevet af den danske journalist, Louise Sandager.

LÆS OGSÅ:

En verden din arbejdsplads - eller din legeplads - så benytter du dig sandsynligvis af en eller flere mobilapplikationer i forbindelse med din flyrejse. (Foto: Colourbox.com) Rejsetips Fede apps til flittige flyrejsende

- Den var personlig og anbefalede alle de steder, som man normalt ikke anbefaler i andre gudiebøger - og den var på mange måder lokal og fuld af kærlighed til byen.

Derefter ringede vi så efterfølgende til Louise for at høre, om hun havde lyst til at skrive noget om Paris for os, forklarer partner i Momondo, Martin Lumbye, til ekstrabladet.dk/ferie.

LÆS OGSÅ:

Tre piger der lige har fundet det helt rigtige hotel ... (Foto: Colourbox.com) Rejsetips Her er de bedste rejseapplikationer til mobilen

Det blev siden til en hel række guidebøger, der ifølge Lumbye har en 'både personlig og emotionel tone'.

Opskriften har hidtil været at satse på guidebøger til de mest populære danskerdestinationer. Og det har man et ret godt overblik over hos Momondo, der servicerer mere end to millioner mennesker fra hele verden hver måned. Heraf cirka 60 procent danskere.

Og konceptet har været en så stor succes, at man nu har genoptrykt serien, der blandt andet tæller Barcelona, Paris, Rom, London, Norditalien, Sydfrankrig og altså senest New York.

LÆS OGSÅ:

Drømmer du også om at hoppe i havet i sydens sol, så er der ingen tvivl om, hvor du finder de billigste billetter. Momondo er netop kåret til verdens bedste søgemaskine(Foto: Frederic Cirou) Ferie Momondo er verdens bedste

Ifølge Martin Lumbye har man dog ingen planer om at tjene penge på guidebøgerne, hvorfor man ofte kan købe dem for cirka 60 kroner hos boghandlerne og hos Dansk Supermarked.

- Der skal sælges rigtig mange for at få det til at løbe rundt. Og det lyder sikkert underligt, men vi tjener ikke penge på vores rejsebøger og har ingen planer om det.

- Vi ser ikke bøgerne som et forretningsområde, men derimod som noget som kan være med til at definere, hvad det er, vi gerne vil med momondo: At gøre det nemt at planlægge sin næste rejse og gøre det let at få mindeværdige oplevelser, lyder det fra Lumbye.

1 af 2 Navigation og kort har fået en meget væsentlig prioritering i Momondos guidebøger. Den seneste udgivelse er New York-bogen, der er noget mere omfangsrig og dermed har en vejledende udsalgspris på 100 kroner.
2 af 2 Vi er vilde med storbyferier. Og der er masser af guidebøger på markedet. Blandt de seneste bud er Momondo guideserie, der er prissat lavt, idet man ikke agter at tjene penge på bøgerne. (Foto: Colourbox.com)
0 kommentarer
Vis kommentarer