Ta' på campingferie i udlandet

Er du fristet af camping, men frygter den lunefulde danske sommer, så findes der gode alternativer i udlandet

Hængekøjehygge på græske Thassos – camping under sydens sol er fedt. (Foto: Ruby Rejser)
Hængekøjehygge på græske Thassos – camping under sydens sol er fedt. (Foto: Ruby Rejser)

Der er mange måder at komme i gang med livet som campist. Frygter du for det lunefulde danske vejr, men er tiltalt af campinglivet, så overvej om camping i sydens sol og varme er en måde at komme i gang på. Der kan du f.eks. leje et mobilhome, en hytte eller et opslået telt – og vælger du på flycamping, slipper du for at køre selv.

LÆS OGSÅ: Camping med forrygende udsigt

Flycamping
En af udbyderne af netop flycamping er det lille, århusianske selskab Ruby Rejser, som ud over bl.a. ski-, vandre-, single- og fællesrejser også tilbyder flycampingture til Korsika og Grækenland.

Det er en ferieform, som går ud på, at man bliver fløjet til feriedestinationen og derefter bliver kørt til den campingplads, man har udset sig. Her står et opslået familietelt (eller en hytte) med to kabiner, senge, bord, stole, gasblus, køkkengrej osv. og plads til fire-fem personer. Lejrene ligger alle ved gode strande. Der er danske guider i Ruby Rejsers lejre, og de arrangerer forskellige udflugter med f.eks. jeep, cykel eller båd samt vandreture og fællesspisning. En teltlejr består af 10-12 telte, hvor der bor andre danskere.

Fokus på de unge
Du kan også tage på flycamping og leje et telt, et mobilhome, en bungalow eller en hytte gennem et andet Aarhus-baseret rejseselskab, nemlig Sun Tours. Her er ikke umiddelbart helt samme garanti for at bo i lejr sammen med andre danskere, men selskabet 'bestræber sig på at placere teltene samlet'. Her er til gengæld mere fokus på de unge, som Sun Tours hjælper med at finde og holde sammen i løbet af ferien. Her er også danske rejseledere, som vil være behjælpelige ift. udflugter og andre arrangementer.

Mobilhome
Hvis du gerne vil køre selv, men slippe for et telt (og ikke mindst selv slå det op), eller du ikke er fristet af at mosle rundt med en campingvogn på de befærdede motorveje sydover, kan du vælge at leje et mobilhome gennem f.eks. Sun Tours. I et mobilhome har I jeres eget badeværelse, soveværelse, stue med køkkenfaciliteter plus en terrasse – og nogle af vognene har sågar indbygget aircondition. Hvis du synes, at skridtet fra hotelværelse til telt er for stort, kan det være en fin løsning.

Kør selv-ferie
Brøndby-baserede Friferie har også et hav af muligheder for at tage på luksuscamping i familietelt eller mobilhome – både på kør selv-måden eller med fly eller bus. Hjemmesiden kan virke en anelse uoverskuelig, men med en smule tålmodighed kan du finde frem til en masse campingpladser i hele Europa. Af andre udbydere af kør selv-ferie kan nævnes Dansk Bilferie, som tilbyder et stort udvalg af mobilhomes, telte og såkaldte lodge-telte (en blanding af et telt og en hytte) på 300 campingpladser over hele Europa. FDM er også med på kør selv-konceptet og hos Vacansoleil kan du vælge mellem 370 campingpladser i 16 lande.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen